Räkor - porterstek - stekta fikon - äppelkaka...
Vi ordnade lite äting och U i Hol (A är på fisketävling i Västervik!). Först åt vi färska räkor, sedan blev det porterstek med morötter och gröna bönor och en god sallad, sedan fikon stekta i mycket smör och grovmalen svartpeppar + honung + konjak (kokar lite alltsammans i pannan) + en skvätt Grand Marnie (hade vi inte så det fick bli Amaretto) serveras med vaniljglass / vispgrädde. Och avslutning var U äppelkaka enligt nytt recept varje gång. Nu smakade den lite som pepparkak med kanel. Menyn var kanske i kraftigaste laget och vi hade kunnat hoppa fikonen, men gubben ville absolut ha dem. Det var länge sedan vi åt dem påstod han och det fanns ju hemma.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/38735/images/2008/lrdag-rkor_18021401.jpg)
Det blev stenar och löv på bordet. Löven är nog som vackrast nu ett tag.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/38735/images/2008/lrdag-kaka_18021410.jpg)
U hade med en god äppelkaka som jag också kunde äta.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/38735/images/2008/lrdag-rkor_18021401.jpg)
Det blev stenar och löv på bordet. Löven är nog som vackrast nu ett tag.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/38735/images/2008/lrdag-kaka_18021410.jpg)
U hade med en god äppelkaka som jag också kunde äta.
Kommentarer
Trackback