Räkor - porterstek - stekta fikon - äppelkaka...
Vi ordnade lite äting och U i Hol (A är på fisketävling i Västervik!). Först åt vi färska räkor, sedan blev det porterstek med morötter och gröna bönor och en god sallad, sedan fikon stekta i mycket smör och grovmalen svartpeppar + honung + konjak (kokar lite alltsammans i pannan) + en skvätt Grand Marnie (hade vi inte så det fick bli Amaretto) serveras med vaniljglass / vispgrädde. Och avslutning var U äppelkaka enligt nytt recept varje gång. Nu smakade den lite som pepparkak med kanel. Menyn var kanske i kraftigaste laget och vi hade kunnat hoppa fikonen, men gubben ville absolut ha dem. Det var länge sedan vi åt dem påstod han och det fanns ju hemma.

Det blev stenar och löv på bordet. Löven är nog som vackrast nu ett tag.

U hade med en god äppelkaka som jag också kunde äta.

Det blev stenar och löv på bordet. Löven är nog som vackrast nu ett tag.

U hade med en god äppelkaka som jag också kunde äta.
Kommentarer
Trackback