Plaza i Karlstad! God mat!


Vi brukade förr alltid äta på Freden; lövbiff för att vara exakt. Det har vi gjort i många år. Men nu har stället bytt ägare och vi har inte varit nöjda de senaste gångerna så vi har letat efter en ny favorit att äta på, så där under dagtid eller eftermiddagstid när vi åker till "stan". Vi kanske har hittat en nu igår. Vi var inne på hotell Plaza mitt emot järnvägsspåren och åt lunchbuffé. Den var helt ok med ett stort urval av maträtter. Och gubben fick knaperstekt bacon. Salig alltså!

Personalen verkade vara på gott humör och vi blev vänligt hjälpta till rätta. Mannen här var mycket hjälpsam och trevlig! Miljön är lite rolig, det är som en inbyggd atriumgård med höga hus runt. Det ger ett speciellt ljus åt det hela, och man kan gå upp för trappan och sitta en våning upp, på liksom en balkong.

Priset var rimligt tyckte vi, 135 tror jag och då ingick dessert, frukt, ost och kaffe.

Bredvid oss satt en man i yngre medelåldern med en dyrbar solbränna! Kanske var han ägare eller nåt sånt. Eller bara stamgäst. Han verkade bekant med alla och rörde sig med en viss självklarhet i lokalen. Har aldrig tänkt så förut, att vissa solbrännor ser väldigt dyrbara ut, speciellt när de ackompanjeras av välfrissat lite längre hår och rätt färg på slingorna, samt välsittande men enkla kläder. Han var dessutom norrman.


Så här ser det ut utifrån!

Kommentarer
Postat av: kicki

På kvällen har Plaza dessutom en mycket populär pub, jag vet ett år hade de vid svenska rallyt en pub på utsidan helt i is, mycket mysigt...och maten är god,har också ätit där några gånger på lunch..

Ja visst är det tråkigt med älgjakten, nästan inga älgar kvar...men man får vara glad över det man får med hem i spannen.

Ha en fortsatt fin söndag min vän...jag skall börja med steken, ungarna vill ha repris på gårdagens middag när de kommer hit idag....och man får väl ställa upp på det, det kunde ju vart värre..

kramen

Postat av: frktjatlund

DEt ser väldigt trevlig ut på bild. Speciellt det där salladsbuffébordet.

2008-09-14 @ 10:30:17
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Mia

Att gå ut och äta gott och bli trevligt bemött är en livsförhöjare, tycker jag. Viktigt att ha några små favoritställen.

2008-09-14 @ 11:20:46
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: En liten tant

Ja va' rätt du har i att vissa solbrännor ser dyrbara ut. Det är väl kombinationen med håret, etc som gör det men jag förstår precis vilken air personen uppvisade.

2008-09-14 @ 12:18:17
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Suss

Jag har varit där - på Plaza alltså - på SAS bekostnad. Blev insnöad en gång när jag kom från Arvika och skulle hem till Umeå, dvs flyg Karlstad-Arlanda-Umeå. Jag valde övernattning och fick ett rum där badrummet var större än mitt gästrum här hemma. Även den här gången satt en solbränd man i baren och efter visst funderande insåg jag att det var Refat El Sayed (med reservation för stavningen). Han satt där och glassade, men sen kom ju krisen när doktorshatten blåste av honom, antar att han bleknade och var och vad är han idag?

2008-09-14 @ 20:35:27
Postat av: britten

vi har också varit på freden och ätit flera gånger när vi hälsat på min mans dotter ...får nog prova plaza nu då...kram

2008-09-15 @ 18:40:44
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kicki: Aha, pub på kvällstid, det får vi kolla in vid tillfälle.Tjatis: Miljön är trevlig och jag faller förstås för bra personal. Det betyder mycket för min "aptit"Mia: Det är inte så många bra matställen öppna så där på eftermiddagstid (shoppingtid) så det blir inte så mycket att välja på.Tant: Roligt att Du förstår vad jag menar. Har inte tänkt på det förrän nu.Suss: Oj då, det måste ha varit ett bra tag sedan.Britten: Ja, testa!2008-09-16 @ 19:08:56
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback