Mercenaries2 - ute nu!


Idag  släpps
det i Sverige om jag fattat rätt, spelet som LA sonen jobbat med i drygt tre år, som lead artist på Electronic Arts-ägda Pandemic Studios i Los Angeles. Så här såg det i alla fall ut i spelbutiken i Töcksfors köpcenter. Och sonen själv har nu jobbat 4 dagar på DI i Stockholm, sover fortfarande på soffan hos storebror och väntar på container med grejerna från LA.

Han växte ju upp här på landet med inte så mycket att syssla med utöver sport förstås. Och det blev en hel del fotboll och tennis. Dessemellan var det inget stort utbud av aktiviteter. Numera kan han säga att det inte var helt fel ändå eftersom det betydde att han ägnade många, många timmar åt att göra bilder på datorn här nere i källaren. Om det inte hade varit lite tråkigt att bo här så hade han inte blivit proffs på dataspel. Han lever sin dröm, tror jag man kan säga och tycker fortfarande att det är roligt.

Spelet har tre hjältar, den ene ska föreställa en svensk. Han heter Mattias Nilsson. Mattias efter LA-sonen och Nilsson efter en av de andra svenskarna på Pandemic. Hans röst i spelet görs alltså av Peter Stormare. 

Kommentarer
Postat av: Tessan

Riktigt coolt det där tycker jag trots att jag är total analfabet när det kommer till tv-spel.

Postat av: Åsa

Häftigt tycker jag och jag kan förstå, att du är stolt.

Ha dé!

2008-09-04 @ 08:59:50
URL: http://tantraffas.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Äldste sonen hade nog också en tråkig uppväxt i sällskap med en PC och även det lönade sig. Det har inte tagit sig samma kreativa uttryck, men nu tjänar han grova pengar på att vara en av Europas stora SQL-experter. Säger den stolta modern.

2008-09-04 @ 09:02:16
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: S

coolt! skulle nästan vilja testa när jag vet vem som "gjort" det. fast det är för avancerat för mig, ser jag redan på omslaget:)ska DU testa det???

2008-09-04 @ 11:35:21
URL: http://livelifetoitsfullest.blogg.se/
Postat av: Blackout

Alltså, jag har aldrig spelat dylika spel, men en gång för länge sedan spelade jag Super Mario, vilket förmodligen är något helt annat. Nu blir jag lite sugen att testa.

2008-09-04 @ 12:26:54
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Rut

Överstiger min tankeförmåga men vore jag ett par år yngre skulle jag försöka testa.

Varma hälsningar till dig och Värmland från storstans vimmel.

Rut.

2008-09-04 @ 19:44:19
URL: http://rut.blogg.se/
Postat av: Inga M

Tessan: Här är en analfabet till, fattar noll av TVspel, har aldrig spelat ett enda! Fast jag borde förstås.S: Hmmm det där var en samvetsfråga. Han säger att man valt att lägga in mycket action / händelsemöjligheter i spelet, jag kanske måste testa en bit. Har inte spelat detta eller något annat Tv spel någonsin.Blackout: Vore roligt att höra någon som testar, jag kommer nog inte att fixa det. Super Mario pratar barnen om på skolan så det är nog bra.Rut: Jag vore inte ett dugg förvånad om Du hade testat att spela dataspel Rut! Jag har inte prövat ett enda (än i alla fall!). Ha det bra!

2008-09-04 @ 22:33:08
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Åsa: Jag är naturligtvis stolt över att ha verkar kunna det här och har varit framgångsrik på något som han gillar. Fast egentligen spelar det ingen som helst roll.

2008-09-04 @ 22:36:39
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Tjatis: Jag tänker ibland på när Astrid Lindgren berättade om hur hon började hitta på historier inne i huvudet när hon rensade rovlanden som barn. Det var mördande tråkigt men nyttigt hävdade hon, barn ska ha tråkigt ibland, det är inte farligt.

2008-09-04 @ 23:01:50
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Hanneles paradis

Lagom tråkighet är nyttigt :)

2008-09-05 @ 08:18:13
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com
Postat av: Inga M

Hannele: Ja, jag tror att det kan vara nyttigt att ge människan lite tråkighetstid som gödning för kreativitet.

2008-09-06 @ 03:15:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gisan

Det är inte alla som får leva sin dröm. Kramar...

2008-09-06 @ 13:27:23
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Inga M

Gisan: Nej, men man skulle ju önska att det var så, oavsett om drömmen handlar om att kunna stanna kvar i hembygden eller resa långt bort.

2008-09-09 @ 04:29:49
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback