FRA igen då....!

Jag tror att beslutsfattarna tänkte sig att invändningarna mot FRA skulle avta och sjunka undan från människors medvetande och den mediala agendan. Det ser ut att bli en felbedömning. Motståndet lever i högsta grad fortfarande och eldas hela tiden på. Många riksdagsledamöter har röstat för lagen, kanske i god tro, förda bakom ljuset av lagens  förespråkare. Eller vet de något som vi inte vet?  Nedanstående är ett citat av en del av en artikel i DN undertecknad av ett stort antal personer på nyckelposter i samhället:


"...Genom denna form av analys av sociala nätverk kommer FRA ofta ha bättre kunskap om en viss människas liv än vad denna själv har, till exempel omedvetna vanor. Det stora problemet är att data måste samlas in under väldigt lång tid och vi kan inte i förväg veta vem som uppfyller kriterierna för en "avvikande" person kopplad till ett yttre hot. Därför måste FRA spara på sociogram över en stor mängd människor, med andra ord en omfattande kartläggning av helt oskyldiga människor.

Det finns bestämmelser om gallring, men samtidigt finns det i 6 kap. 1 § lagen (2007:259) ett undantag som säger att "uppgifter får bevaras för historiska, statistiska eller vetenskapliga ändamål".

På vanlig svenska: FRA:s avlyssning av civil kommunikation medför kartläggning av väldigt många helt oskyldiga medborgare på individnivå.

Lagen är en styggelse i ett demokratiskt samhälle och måste rivas upp. Vi har ingen invändning mot signalspaning i etern mot rena militärkommunikationssystem, dvs kommunikation mellan örlogsfartyg, stridsflygplan, stridsvagnar och infanteri. Vi har heller ingen invändning mot teleavlyssning mot terrorister och brottslingar enligt rättegångsbalkens ordinarie regelverk som grundas på brottsmisstanke och domstolsbeslut.

Massiv kartläggning av oskyldiga är däremot oacceptabelt. "

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej, jag resonerar som så jag också! Jag åker en hel del i mitt arbete, och även privat. Trevlig helg!

Postat av: Marie

Jag blir lika irriterad och upprörd varje gång jag tänker på FRA. Det ska bli mkt intressant att se vad Norge kommer fram till i sin undersökning om vår FRA lag kommer att inskränka även deras integritet!

2008-09-06 @ 06:49:29
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Hanneles paradis

Med tanke på att enligt Dataskyddslagen får en förening knappt inte ens ha ett medlemsregister hur som helst... så är detta med FRA något helt ofattbart... Vad har hänt?

2008-09-06 @ 09:40:25
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com
Postat av: britten

Håller med dig....ang dörrarna så var våra spegeldörrar också igenspikade med masonit för at dom skulle se släta ut...det skulle tydliugen vara finare tyckte man en gång !Ha en fin helg

2008-09-06 @ 13:12:07
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Thedevilwears: Vi är nog många, men tyvärr inte bland politiker.Marie: Det norska beslutet kan nog bli avgörande för FRAs framtid i Sverige.Hannele: Nej det finns ingen logik.Britten: Exakt så hos oss också, masonit.

2008-09-07 @ 09:46:36
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback