"Sunt liv" igen då...

Plötsligt blir det en studiedag mitt i terminen, på måndag. Den har säkert legat där länge men jag har förträngt den förstås. Jag vill hellre jobba med barnen och ha vårt vardagsliv i klassen. Det är så himla spännande och roligt!

Det är samma sak varje  gång med en ny årskurs 1: Kämpigt i början för att få till strukturer och sedan så vansinnigt roligt när allt landar och vi alla skördar insatserna  från barn och föräldrar och våra egna bemödanden! "Det är en bra klass, en sån där klass som alla vill gå i egentligen!" En klass som alla känner sig välkomna till varje dag och ingen enda går omkring med ont i magen inför en ny skoldag!

Fast som sagt på måndag är det studiedag och då står det "Sunt liv" på programmet. Det kan också bli spännande. "Sunt liv" är namnet på en av de enkäter som gjordes på min skola förra läsåret. Jag skrev en del om den på
bloggen då och här också. Sedan dess har jag undrat vad det blev av det hela egentligen. Jag kan ha missat något men jag har inte märkt någon förändring som varit påtaglig.

Jag läser igenom vad jag skrev då och får väl passa på att uppdatera en uppgift. Jag antog att enkäten kostade kommunen pengar men det gjorde den inte. Årjängs kommun hörde (hör?) till de kommuner i landet som har mest sjukdom bland sina anställda så det hela bekostades av bl.a. försäkringen.

Numera vet jag ju att Årjäng är en av de kommuner i landet som satsar minst på skolan, räknat per barn, (lägst belopp bland Värmlands kommuner enligt "Föräldraalliansen" och ungefär 8 nerifrån av landets alla kommuner enligt Skolverkets statistik). Jag kan ju inte låta bli att undra om det finns ett samband. Jag menar mellan den låga satsningen på verksamheten i skolan och den höga sjukfrånvaron bland personal. Kanske får vi svar på måndag?

Ska bli spännande att få veta om enkät-sammanställarna vågat se bortom de anställdas ev. skadliga mumsande av pommes frites, fläskkorv och bakelser, samt osunda inmundigande av vin och snaps och vidga analysen till eventuella samband mellan höga sjuktal  och  arbetsgivarens ansvarsområden; ekonomi, lokaler, organisation osv.

Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Jag brukar tycka att fredagarna är mina ljusglimtar, när jag får jobba i klass med ljuvliga ungar. Men idag blev jag ganska ledsen när det var så mycket bråk på rasterna. Sen sitter de som bokmärkesänglar på lektionerna och är såååå fina och goa...

Vi har studiedag (valfri) på måndag. Men för att slippa jobba två kvällar anmälde jag mig till skolmässeresa... Sen är vi lediga. Är inte ni det?

Postat av: Inga M

Nej vi jobbar. I Årjängs kommun har vi alltid höstlov under älgjaktsveckan, så vi har haft vår ledighet redan. Nu är det "oxaveckor" fram till jul.

2008-10-25 @ 05:28:43
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag gissar att de inte vågar se bortom det osunda levernet....det skulle ju eventuellt innebära vissa merkostnader...det andra är ju en "gratis" reflektion...

2008-10-25 @ 10:03:25
URL: http://www.alltiallon.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback