Idag...


....ska jag syssla med det här; plantera vinterdekorationer lite här och där både hos mig och hos modren. Jag vill egentligen vänta lite längre fram med detta men ett år väntade jag så länge så all fin ljung var redan såld. Den här helgen får det bli i alla fall. När barnen var små och bodde hemma vågade jag inte plantera ljung för jag var uppväxt med tron att ljung drog döden till huset. Vet inte var det kommer ifrån eller hur detta har uppstått. Någon som vet? Nu bor det bara "gravt medelålders" folk i det här huset så det blir  ljung.

Modern har för första gången i år bett om lite hjälp att ordna med växterna vid hennes lägenhet. Jag har frågat varje år förut men hon har velat göra det själv. Hon fyllde 91 i år så det är förståeligt om hon tycker det kan vara jobbigt.

Kommentarer
Postat av: Åsa

Det där med att ljung drog till sig död och elände, det har jag också vuxit upp med.

Men..det var om man tog in ljungen i huset, inte om man hade den utomhus..

Undrar, varför man sa så..

Ha dé!

Postat av: Inga M

Åsa: Va bra! Jag har aldrig ljung inne. Då kan jag pusta ut och slippa dö ljungdöden, hur den nu kan se ut.

2008-10-04 @ 14:19:47
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

När vi flyttade till Samsala och jag var ute och botaniserade i skogarna runt Bergaberget tog jag med ljung hem. Mor blev helt tokig och hade en lång föreläsning för mig om döden som jag drog hem. Det gällde också inomhus och jag kan tala om att jag var rädd länge att någon i familjen skulle dö. Det dröjde som tur var ända tills för 3 år sen, så jag tror inte det där är så mycket att bry sig om! KRAM

2008-10-04 @ 17:12:44
Postat av: Inga M

Suss: Med eller utan ljung så ses vi väl på måndag eftermiddag. Undrar om vi ska ta en promenad uppåt Bergaberget och till Sandstorp?? Vi kan ju behöva röra på lärarfläsket och skogsluft är aldrig fel.

2008-10-04 @ 17:26:27
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Suss

Jag går gärna i skogen, det är bland det bästa jag vet och ljungen är jag inte heller rädd för även om jag köper den numera. Vad det gäller lärarfläsket har jag nog mer av den varan än du, men vi går ändå!

2008-10-04 @ 22:53:11
Postat av: Inga M

Hmm fläsket lägger sig nog på oss alla med ålderns rätt. Jag har mailat Dig. Fundera över när det passar med det ena och det andra!

2008-10-04 @ 23:17:09
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Helena

Så sa man även i Västergötland. Kan det ha något att göra med att ljungen var så allmänt tillgänglig?

2008-10-05 @ 20:24:13
URL: http://gutta.blogg.se/
Postat av: Inga M

Helena: Ja kanske det.

2008-10-05 @ 22:41:23
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback