Avishai Cohen trio och Bohuslän big band i Örebro


S. är utbildad musikterapeut och jobbar med det, har sjungit i kyrkokör i stort sett hela sitt liv. Hon är också jazzintresserad, medlem i Örebro Jazzklubb. Vi gick på en konsert på konserthuset. Det var högklassig musik som man verkligen kan uppskatta även om man, som jag, normalt inte lyssnar på jazz.  Trion här var verkligen suverän och den passade precis för lokalen som inte är så jättestor. Storbandet var säkert också bra men jag hade inga öronproppar med så det var lite väl mycket att lyssna på.  Det var inte fullsatt men stor publik.

När vi gick ut så råkade vi träffa en glad trioledare Avishai Cohen. Han var nöjd med konserten även om vi tyckte att det var lite kort, en timme. S köpte en signerad cd. Hans namn är ju lite ovanligt för oss så vi frågade om dess ursprung och han berättade att han var kommen från Israel ursprungligen. Den här konstellationen turnerar vidare och jag rekommenderar alla som kan att lyssna.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Trevligt. Här har vi också en aktiv en jazzklubb men alltför sällan har vi storband på besök... Tänk en afton med Sandviken Big Band - ååhhh

Postat av: Gisan

Jag kommer givetvis att tänka på en av mina favoriter... Leonard Cohen... Kramar...

2008-10-13 @ 16:08:40
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: frktjatlund

Det låter som en trevlig kväll. Jag har börjat uppskatta jazz efter att ha lyssnat lite på svärsonens plattor.

(Jag tror att Cohen betyder präst)

2008-10-13 @ 20:09:51
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Bloggblad

Är det dig han kramar om?

2008-10-13 @ 20:28:46
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Blackout

Min smak är bred, mest tycker jag om den tunga rocken, men även gladjazz slinker in...sån som man dansar lindy-hop till. På senare år har jag upptäckt ett modernt jazzband som heter Saint Germain och när jag städar lyssnar jag alltid på dem...det går inte att vara stilla. Allt liksom rycker.

2008-10-13 @ 22:10:53
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Inga M

Gubben: Det var alltså Bohusläns Storband. Ja en fin upplevelse.Gisan: Namnen påminner om varandra men kanske inte så mycket mer.Tjatis: Jag har börjat undra om jag ska träna mig till att lyssna på jazz så som jag tränat mig till att uppskatta klassisk musik. Min yngste son och så min barndomsvän S är ju jazzfans och det måste ju ligga något bakom när de som är tränade att lyssna på musik gillar jazz. Så tänker jag.Bloggblad: Nej det är inte jag på bilden, det är min vännina S.Blackout: Jag tror att det här bandets musik kan vara en ingång till jazz för min del.

2008-10-13 @ 22:32:37
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: leontina

Oj, vart tog min kommentar vägen, jag som var först här tidigare idag. Glömde väl skicka den. Jag tror att jag sa att du snart måste komma tillbaka, vi har mycket ogjort än i tassemarkerna där bortikring som jag tror de säger där vi växte upp. Snart dags för jazzkväll igen, kommer du? KRAM

2008-10-13 @ 23:37:54
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Leontina: Din kommentar finns där publicerad och klar men i frg inlägg!

2008-10-13 @ 23:41:00
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Hanneles paradis

Låter trevligt.

2008-10-14 @ 22:30:04
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback