Pigg fläskfilé - eller hur man ska säga!


Jag köpte den i fredags!  Om man ska tro datummärkningen, och det vill man ju, så skulle jag nästan tolka det som att grisen fortfarande levde i högönsklig välmåga vid inköpstillfället och blev förpackad "live". Den ska ju inte vara "producerad" som det så vackert heter förrän på söndag! Vi har i alla fall mumsat i oss den i form av en fläskfilégryta med lite goda grönsaker i och hackad färsk ingefära (lite). Ingefäran gav stuns åt anrättningen. Vi överlevde och det smakade gott oavsett den nippriga datummärkningen.

Kommentarer
Postat av: L

Du verkar ha köpt grisen i säcken!

Postat av: Mia

ja, när den filén är paketerad det kan man förstås fundera över! Huvudsaken är att smaken (och lukten) var god... :-)

2008-11-25 @ 21:23:10
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Herta

Börjar förstå att ingerfära det skall man använda mer än vad man gör.

2008-11-25 @ 22:43:03
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: Suss

Ibland undrar jag vad det är vi köper hem och äter????? Tänk vilken lyx att ha Robertssons Charkuteri(bara namnet är väl underbart) här i stan och få helt färska produkter från Myrö. Nästa gång Inga, då ska vi åka dit och "shoppa" loss. Där finns inga datum varken framåt eller bakåt, allt är pinfärskt!

2008-11-25 @ 23:19:59
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

L: Ha ha...så kan man också uttrycka det!



Mia: Jag litar väldigt mycket på precis det Du säger; lukten men också konsistensen. Surt kött är lite klibbigt på ett speciellt sätt.



Herta: Jag har alltid färsk ingefära hemma. Den är god hackad tillsammans med stekta hallon också och vaniljsocker. Jag använder den också gärna riven eller finhackad i sallad tillsammans med lite senap som blandas i vinegretten.

2008-11-25 @ 23:32:12
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

L: Ha ha...så kan man också uttrycka det!



Mia: Jag litar väldigt mycket på precis det Du säger; lukten men också konsistensen. Surt kött är lite klibbigt på ett speciellt sätt.



Herta: Jag har alltid färsk ingefära hemma. Den är god hackad tillsammans med stekta hallon också och vaniljsocker. Jag använder den också gärna riven eller finhackad i sallad tillsammans med lite senap som blandas i vinegretten.



Suss: Jag går gärna med och shoppar loss där! Vi har väldigt mycket ogjort fast vi hade flera dagar på oss sist gång.

2008-11-25 @ 23:33:10
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Tanten

Klart grisen måste ha varit levande, man kan väl aldrig tro att man slarvar med märkningen...

2008-11-26 @ 07:32:39
URL: http://plasttanten.blogg.se/
Postat av: Marie

Hahah..jag instämmer med den första kommentaren ;-)))

2008-11-26 @ 08:36:27
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Gisan

Det lät spännande med den datummärkningen. Vilken effektivitet det måste vara på slakteriet. Kramar...

2008-11-26 @ 11:13:14
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Carina

Underbart att höra om Robertssons chark i Örebro , det var länge sedan jag tänkte på dem.

Åker hemåt till helgen så då får det bli ett besök.

2008-11-26 @ 17:00:30
URL: http://sinneskatten.blogg.se/
Postat av: Inga M

Tanten: Ja, egentligen lever han nog nu också. Tycker att det killar lite skumt i magen.



Marie: Den stämmer bra!



Gisan: Ja, dubbelgångare måste det vara.



Carina: Jag ska åka dit nästa gång jag hamnar i Pennybridge

2008-11-26 @ 21:11:33
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback