Kärringfläsk och densitet!

Jag undrar om kärringfläsk har lägre densitet, alltså tar större plats fast kilona är de samma?  Det känns så. Sen blir det nog lite knöligare, mindre slimmat liksom: bullar och korvar här och där på nåt vis.  Och lägger sig på nya platser. ( Inne i huvudet kanske någon genmäler  och det är säkert sant :-) Skumögd, lomhörd och lätt senil! ) Jag känner mig i alla fall tjockare än för ett halvår sedan fast jag bevisligen väger lika mycket. Ja, den grava medelåldern bjuder på allehanda överraskningar.

Jag som oftast haft svårt att hålla vikten uppe, har försökt att  inte tappa kilon så kläderna ramlar av, jag får plötsligt se upp så jag inte lägger på mig. Lite mer än förut vill jag väga, men nu har jag satt 62 kilo som deadline. När jag går över den gränsen så blir det lite mager mathållning några dagar för att komma ner igen. Har en känsla av att vikt som ökar måste hejdas till slut  och jag kan välja att göra det nu direkt eller om 40 kilo av medicinska skäl. 

Vet inte om det handlar om vällevnad och mumsande eller om det är åldersrelaterat.  Kanske någon som har erfarenhet?

Kommentarer
Postat av: britten

JA JAG KÄMPAR JU OCKSÅ MED MIN VIKT FÖRSÖKER ATT INTE RAMLA NER UNDER 50 ...SJUK OCH FUL SER JAG UT DÅ OCH SKÖR KÄNNER JAG MIG...SÅ JUST NU SÅ ÄR DET MYCKET BULLAR OCH CHOCKLAD SOM RAMLAT IN...

Postat av: Marie

Hahaha...vilken frågeställning ;-)). Hade det nu varit så att alla kvinnor i den "grava" medelåldern var tvungna att gå i skolan precis som barn och ungdomar måste göra så skulle detta ha varit en bra frågeställning. Den går att bygga vidare på från den egna erfarenheten ;-)))...Vygotskij hade jublat och sedan kan man säkert ämnesintergrera den också. Du har ju redan densitet, lägg till lite procent så har du en fix och färdig mattelektion. Kanske skulle Kärringfläst kunna utgöra ett helt tema och då får man in biologi - hälsa och utveckling, Kemi - olika fetter, Gymnastik - hur man bäst blir av med eländet osv osv.... Hahahaha....jag börjar nog bli HELT skadad .... ;-))

2008-11-22 @ 13:55:46
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Suss

Som du vet dras jag med samma problem, fast i större omfattning. När jag frågar andra om råd får jag till svar att det bara är att acceptera, samt att döpa om eländet till "rara" namn.



Några namnförslag jag fått är: Kärlekshandtag, volanger och muffinsmage (väller över kanterna).



Jag vet inte om det är till nån hjälp, tycker nog inte det!

2008-11-22 @ 16:59:40
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Nike

Det är nog tvärtom. Kärringfläsk liksom innehåller ingenting....förrutom fläsk då. Men inte är det så spänstigt fläsk som hos unga tjejer?? Mer mosigt, eller kanske man skall säga gosigt!

2008-11-22 @ 19:32:46
URL: http://www.nikesrum.blogspot.com
Postat av: Bloggblad

Det där med densitet.... det var bra!

2008-11-22 @ 20:57:09
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Lena

Vännen...hur viktigt är det i relation till vad du st6år för och ditt inre Inga? För mig handlar det så mycket om de betydelsebärande grunder som gör att vi är de vi är inte skalet.. det är ju något så tunt egentligen som inte bär i det långa loppet av vad som är livskvalité och som gör att vi kan möta dem vi möter. Ytlighetens ansikte är något som är så oviktigt i förhållande till det som vi kan stå upp för , de inre egenskaperna som gör at tjust du är den du är...

När jag skriver här så har jag inte en aning om hur du ser ut det är så totalt oviktigt för mig men det du skriver om är desto mer intressantare,,, det som visar vilken hjärnkapacitet som du använder dig utav och som är du!

Där grundvärderingar, människosyn, och kunskapssyn blir dess mer intressantare...



Inga hur viktigt på en skala är vikten i förhållande till det du ger av ditt innersta?



Jag tycker så mycket om det innehåll du ger i dina TEXTER, TANKAR, BILDER!



2008-11-22 @ 21:45:40
URL: http://lenjangel.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Britten: Det kan allt vara ett dilemma att försöka gå upp i vikt / hålla vikt. Fast "metoderna" för det är lite roligare än tvärtom.



Marie: Jag skrattar gott när jag läser Din kommentar! Så talar en lärare som är väl "marinerad" i praktiskt integrerat lärande i temaform! Det är bäst! Jag undrar om det hjälper att sänka ner mig i vatten. Fast då borde det ha gjorts innan också.



Suss: Dina namn på det nya fläsket är inte helt fel. Fast Du har ju inte särskilt mycket av den varan, även om jag vet att Du också får se upp så det inte barkar iväg.



Nike: Gosigt låter bättre!



Bloggblad: Jag kom inte på något bättre uttryck! :-)



Lena: Tack Lena! Du är en ängel! Och Din blogg är ett estetiskt och själsligt näringsämne som jag ofta besöker.



2008-11-23 @ 08:10:18
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Blackout

60-62 kg är min idealvikt, men tyvärr har jag överskridit den med ett par kg så det är dags att hålla igen. Hur lång är du? Själv är jag 168 cm.

För övrigt är det vetenskapligt bevisat att kvinnor ökar 4-6 kg i vikt åren runt klimakteriet, men visst är vetenskap till för att överbevisas.

2008-11-23 @ 16:43:26
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Mia

Förmodligen både och.... Ju äldre jag blir desto svårare är det att bli av med kilon som smygit sig på... Inget kul!

2008-11-23 @ 20:31:53
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Blackout: Alltså jag är exakt 168 också! Vilket sammanträffande! Jag tror att den vikt jag har nu är min medelålders trivselvikt. Det känns så och jag vill stanna här.



Mia: Menar Du det? Det låter inget vidare., Jag har ju ingen träning på det där med bantning. Har inte sysslat med det särskilt ofta, om ens någonsin.

2008-11-23 @ 21:37:40
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback