Diskussion om skolnära forskning hos Tomas Kroksmark har jag...

Ville bara länka eftersom jag möter väldigt genomtänkta argument och det kan ju finnas fler än jag som intresserade av detta något udda ämne.  Roligt också att jag som "inte är någon" kan få debattera  med en auktoritet på skolforskningsområdet via blogg.  Ibland ger bloggen fantastiska möjligheter som inte finns någon annanstans.  

Kommentarer
Postat av: Marie

Oj så spännande diskussion!! Jag såg dessutom att c-uppsatsen nämndes och vil där inflika att jag ska skriva min nästa termin. Just nu pågår intensiva samtal mellan mig och Emelie som jag ska skriva med om ämne. Vi har kommit fram till att det nog inte är ngn idé att studera lärarnas sätt att lära ut (!) då vi tror att de inte kommer att motta oss med direkt öppna armar när vi presenterar vår idé.



Det är nog så svårt att få vissa lärare att förstå att vi lärarstudenter inte är ute och "spionerar" på deras undervisning...hur skulle det då bli om vi ska "forska" på dem ;-)) Vi har i alla fall kommit så långt att vi ska fokusera på elverna ...

Postat av: Inga M

Hmmm det skulle ha varit väldigt roligt om Ni hade varit lite närmare mig. Då hade Ni kunnat komma hit och "spionerat". Hade varit himla kul! Uthyrningsstugorna är tomma så Ni kan bo där förresten. :-))



Jo, detta med skolnära forskning är ett intressant ämne tycker jag och det är himla roligt att kunna "prata" med en initierad yrkesmänniska om detta. Tomas har ju skrivit en hel del kritik om den målstyrda skolan. Den gillar jag, men jag vet inte om han står kvar vid den idag.







2008-11-23 @ 08:01:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gisan

Just nu är skolan/skolorna ett hett debatterat ämne hos politikerna i vår kommun. Jag känner mig väldigt engagerad då Prinsen underbara landsortsskola är nedläggningshotad. Kramar...

2008-11-23 @ 16:46:10
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Inga M

Gisan: Skolan är ofta ett hett debattämne och speciellt inför skolnedläggningar.

2008-11-23 @ 21:35:23
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback