Vindkraftverk

Vindkraftverk är bra. De ger förnyelsebar el och smutsar inte ner miljön.

Det är populärt att bygga vindkraftverk men det passar inte överallt förstås och man behöver nog planlägga byggnationen. Årjängs kommun ska göra en plan för vindkraftverksbyggen. Så gör andra kommuner också.  

För markägaren finns ett krux som inte många varit medvetna om:

Enligt någon sorts EU-lagstiftning så kan det vara så att alla nybyggnation i princip  är omöjlig inom en radie av en kilometer runt ett vindkraftverk. 



Kommentarer
Postat av: Ninni

Här bygger dom några stycken en bit ut i Vänern, jag tycker dom är fina!



Ha en skön helg med mycket sol&värme!

/Kram

Postat av: Gisan

Jag tycker också att vindkraftverk är bra. Kramar...

2008-05-23 @ 17:58:57
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Gubben

När det är riktigt kallt blåser det sällan...



Av detta anar den skarpsinnige att jag har andra preferenser när det gäller energifrågan. Men visst, jag kan uthärda ett och annat vindkraftverk också!

2008-05-23 @ 19:12:57
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Anonym

1983, på cykelsemester på Gotland fanns ett stort vindkraftverk på/i Näsudden. Nu finns där massor. Jag tycker att de är bra och "pampiga".

2008-05-23 @ 19:21:13
URL: http://persiljeland.blogg.se/
Postat av: Lotten

SCA och norska Statkraft ska bygga 400 vindkraftverk i Västernorrland och Jämtland placerade i sju vindkraftparker. Fast där tror jag det är på SCAs mark, så det är förmodligen inte så problematiskt. För jag antar det inte måste vara 1 km mellan vindkraftverken?

2008-05-23 @ 20:37:07
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: britten

ja vindkraft verk är bra och dessutom helt ok rent estetiskt...

2008-05-23 @ 21:01:06
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ninni: Tackar, detsamma till Dig! Intressant med vindkraftverken! Det visste jag inte. Det måste ju fungera bra. Vid Vänern blir det ju mycket vind.



Gisan: Jag tror vi är många som gillar förnyelsebar energi. Om man tänker igenom och planerar placeringarna så borde det vara ok.



Gubben: Mot strömmen alltså! Varför vill Du inte ha vindkraftverk nu då?



Persiljeland: Jag har sett vindkraftparkerna i Danmark. Där har man satsat stort! Och det ser mäktigt ut, men kanske bäst om det får bli lite avstånd till vanlig bebyggelse. De tar ju över naturen väldigt mycket när de blir många.



Lotten: Det låter ju vettigt att utnyttja stora folktomma vidder till bl.a. detta. Inte alla, men några förstås. Det går ju inte att lägga en död hand över landet med motivering att allt ska se ut som det gör nu. Nej, det var inte 1 km mellan dem utan till dem, p.g.a. risk för buller och annat tror jag.



Britten: Ja, i alla fall på lite håll.











2008-05-24 @ 06:10:18
Postat av: Björn

Jag tycker det ser rent och sunt ut med windkraftverk. Men frågan är om vi inte måse omvandla en del av energiskaten till miljöskatt och vi ska få fart på den förnyelsebara energin. Detta gäller även den ännu relativt outvecklade vågkraften.

2008-05-24 @ 08:40:54
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Anonym

Angående det du skrev hos mig om after work. För mig är det detsamma; jag skiljer mellan jobb och fritid. Någon gång, i mindre sällskap har det blivit "after work". /persiljeland.

2008-05-24 @ 10:15:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback