Varför måste vi producera hyllvärmare?

Lotten skriver en kommentar längre ner i bloggen om villkoren för högskolorna, att studenterna behöver / kräver alltmer service, att man måste använda mycket tid till administration. Jag kan inte låta bli att fundera över varför vi nu plötsligt alla måste dränkas i pappersjobb utan nytta.

Man blir ju lite insnöad på sitt eget gebit och tror att dilemman som drabbar där är exklusiva. Men det tycks vara så att vi alla drunknar i en meningslös pappersproduktion! Så är det def. hos oss i grundskolan, så verkar det vara på högskolan och så tycks det vara inom läkaryrket. Om jag minns rätt så är det endast drygt 30 % av en läkares tid som går till patientkontakt, resten går till diverse administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter mot tidigare 80 % patientkontakttid. Då blir det intressant att fundera över, vad i samhället är det som gör att vi drabbats av dessa krav på en enorm meningslös hyllvärmarproduktion? En ändlös flod av utvärderingar och planeringar och registreringar? Arbetsuppgifter som är av pseudokaraktär? Drabbar detta endast offentlig sektor eller har samma sjuka också spridit sig till privat näringsliv?

Kommentarer
Postat av: En liten tant

Det sägs att vi i vår kommun har mer än 74 olika övergripande policies som alla verksamheter sedan ska skriva egna planer för att genomföra...som sedan varje arbetsställe ska skriva specifika planer utifrån...se'n ska detta utvärderas...

Postat av: Inga M

Tant: Jag lyfter Din kommentar till ett nytt inlägg, den var intressant. För mig växer allt mer insikten fram att detta är inte något som enbart drabbat skolan, utan fler sektorer inom det offentliga.

2008-06-01 @ 23:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback