Pingstafton

Det blev en trevlig dag  men jäktig!

Gamla fiskegästerna och vännerna lämnade Brogärdet. De har haft en kanonvecka här ¨på sjön i sommarväder och lagom fiske. De for till och med till Byälven och drog upp en rejäl gös 65 cm lång. Gös finns inte här i våra sjöar.

Nya fiskegäster anlände i en stuga och jag röjde ur den andra för att tvätta allt när det var så fint väder. Det torkar ju snabbt nu så det går att tvätta alla täcken, mattor och madrassöverdrag. Maskinen har gått hela dagen och jag har stoppat i och hängt.

Dessemellan har jag trädgårdsarbetat och röjt det värsta i ett par rabatter. Under tiden gick vedmaskinen sönder, den nyinköpta! Och gubben sade sånt som inte lämpar sig i tryck! Sedan var mödrarna här på eftermiddagskaffe. Och helt improviserat i kväll ringde vi på U och H i Egenäs. De kom och gjorde oss sällskap med att grilla lite fläskfilé på altanen, äta jordgubbar och glass och kaffe + nybakade muffins. Det blev en trevlig kväll som alltid i deras sällskap. Det är ju sommarvarmt att sitta ute och inga myggor än. Det blåste lite.

I morgon blir det konfirmation med M i Svensbyn, dotter till A och A, Rolands systerdotter och man. Gubben ska först på avrostning i Årjäng. Det innebär att alla gamla motorcykelåkare ska avrostas efter en lång vinter och träna på elementa i mc-åkning. Han ansluter till konfirmationen senare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback