Brandstationen i Skoghall / Hammarö





Jag förstår att alla någon gång har legat vakna och undrat hur det ser ut på brandstationen i Skoghall / Hammarö.
Så här är det ungefär.
Vi hälsade på Rolands gamle vän och lumparkompis L. L är brandman fast det heter räddningstjänst numera tror jag och han är insatschef när det händer nåt.  L. satt och skrev rapporter över den senaste tidens olyckor och bränder. Det är viktigt ur inte minst juridisk synpunkt och ur försäkringssynpunkt att det blir korrekt gjort. Den senaste veckan hade det hänt mycket fast han kan inte berätta om det. Men en del var så svåra saker att man fått psykologstöd. Det är nog ett speciellt jobb, fast ändå inte ett jobb. L. jobbar normalt på Skoghallsverken och har gjort så nästan hela livet och rycker ut i räddningstjänst när det händer något.






Här på en hylla fanns en del minnessaker från tävlingar som räddningstjänsten i Skoghall varit med på. Här berättade L. också om den gången han räddade en kattuggla ur en skorsten. Den hade drattat ner i skorstenen och tog sig inte ut och det var förstås farligt. Men L hade läst i en serietidning att man kunde fästa en trådögla på ett långt rör och trä den om halsen på ugglan. Så det gjorde L och lyckades rädda ugglan ut. Den flög iväg svart och sotig och allt blev väldigt omskrivet i bl.a. Året Runt och man fick belöningar av Djurens vänner eller nåt.

Ls dotter är snart färdig polis och ska jobba i Karlstad. Det är väldigt roligt att hon valt ett jobb som liknar fadrens.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Jag har inte behövt legat vaken..hihi Jag har faktiskt varit där, men det var längesen!



Jasså har det hänt en massa saker, hade jag ingen aning om!

ha en skön dag, kram

2008-05-18 @ 09:18:19
Postat av: Inga M

Ninni: Tänkte nästan det! Att Du har varit där!

2008-05-18 @ 13:51:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback