Sanslöst beslut i Vetlanda!

http://jonkoping.expressen.se/nyheter/1.1100780/nu-tvingas-louise-tillbaka-till-sin-pappa
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1026281.svd
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=755602

Vetlanda kommuns beslut att ge vårdnaden av Louise till pappan är märkligt så här utifrån sett.  Nu ska man vara försiktig med att döma ut socialtjänsters ageranden eftersom man som utomstående aldrig får se hela bakgrunden. Men pappan har vanvårdad henne och förgripit sig på henne under lång tid och framför allt så ville ju flickan själv ha en annan vårdnadshavare. Henne borde man nog i anständighetens namn ändå ha lyssnat på, till slut! Hoppas att någon kan öveklaga detta beslut! 

Nu säger advokaten visserligen att beslutet inte får någon praktisk betydelse eftersom pappan är intagen för rättspsykiatrisk vård och Louise fyller 18 år innan han kommer ut, men ändå. Det borde ha varit Louise som fick sista ordet den här gången.

Kommentarer
Postat av: Kalle

Allmänheten är avtrubbad.

Den empatiska och logiska reaktionen borde vara att allmänheten sätter press på beslutsfattarna. Avtrubbad allmänhet och trött media/press = taffliga politiker.

2008-03-28 @ 09:32:46
Postat av: Gisan

Även om hon aldrig kommer behöva bo med sin "förgripare" så är det ett övergrepp att behöva ha det på papper känner jag spontant.- Krmar och trevlig helg till dig!

Postat av: Inga M

Kalle: Det här måste vara ett felaktigt beslut!

Gisan: Vetlanda kommun borde ha lagt eventuell prestige åt sidan och låtit Louise själv avgöra den här gången,
hon är ju nästan myndig för sjutton!

2008-03-28 @ 10:32:37
Postat av: Marie

Jag läste också det där! Jag förstår ingenting. Jag blev så upprörd at jag har tänkt på det periodvis under dagen...i ett försök att komma på någonting som skulle kunna motivera beslutet. Jag har vänt och vridit på det, till och med försökt att vara innovativ...men det hjälper inte. Jag kan verkligen inte komma på någonting som motiverar detta!!!

2008-03-28 @ 15:33:47
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Marie: Det finns nog inget!

2008-04-02 @ 17:52:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback