Om bloggandet och hysteriska fruntimmer!

Bloggen betraktas alltså som en arena för hysteriska fruntimmer! Om detta läser jag hos Kerstin på hennes blogg. Det finns yrkesskribenter som anser det. Men man kanske inte ska bry sig om det. En del yrkesskribenter har ju problem med bloggen och bloggare, åtminstone på ett känslomässigt plan. Sakligt sett finns nog ingen egentlig konkurrens.  Två av tre bloggare är kvinnor. Det är alltså betydligt fler kvinnor än män som bloggar. Men samtidigt undrar jag om det inte är så att manliga bloggar får mer uppmärksamhet i förhållande till sin andel av bloggskrivandet. Män som skriver om familjeliv till exempel. Vore intressant att läsa en kvinnas blogg, som man vet skriver under en manlig pseudonym. Inte så schysst mot läsaren kanske men som experiment. Blir man bemött på ett annat sätt när risken för att betraktas som kvinnlig hysterika kan räknas bort?

Ungdomar är mycket aktiva på bloggen, alltså handlar bloggandet i stort mycket om det som ungdomar är intresserade av; mode, smink, utseende, kärlek osv. Ska bli intressant att följa bloggandet och se om deras blogginnehåll ändrar sig med åren. Fortsätter de att skriva om mode och smink upp i 50-årsåldern eller blir det mer av vanligt vardagsliv och reflektioner i samhällsfrågor? Jag hinner ju i bästa fall uppleva den epoken.   Jag antar att bloggandet går att fortsätta med även som sängliggande åldring.  Tänk vilka bloggmetrar vi ska åstadkomma då varje dag!!!  :-))   Om krämpor och skvaller om hemtjänsten!

Och jag återkommer till dilemmat: Var göra av avlidna bloggares bloggar? Ska de ligga kvar där i alla evighet? Eller ska det bli speciella "bloggkyrkogårdar" där barnbarnsbarn kan gå in och läsa om anmodrens liv och leverne? Jag skulle gärna ha läst om mina anmödrars liv, det måste erkännas. Bloggen är ju inte bara personlig och här och nu, utan också ett tidsdokument om man ser den i ett längre tidsperspektiv.

Kommentarer
Postat av: S

visst är det så att pappor som bloggar om familjelivet får mer uppmärksamhet - då är det ju plötsligt gulligt, oknventionellt och ansvarstagande...när hundra miljoner kvinnor bloggar om det så bloggar de ju bara "om sin lilla microvärld"....männen blir gästbloggare på aftonbladet...eller nåt...

Postat av: Kerstin

Jag tror det ligger mycket i vad du säger om varför kvinnor skriver mer än män. Vi gillar ju att ta upp saker till diskussion också, även sånt som ligger bortom både sport, politik, IT och båtmässor. Kanske är det så att vi hellre pratar och skriver om vardagsnära saker...Ha en fin dag!

2008-03-11 @ 14:11:20
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: En liten tant

Ja, blogga kan man göra i alla åldrar - Rut 90+ är ju ett strålande exempel.

Nog ska de ligga kvar därute efter vår bortgång? Jag har följt en del dagböcker på hemsidor skrivna av cancersjuka, innan bloggexplosionen alltså. Tyvärr överlevde inte alla jag följde men familjerna har låtit dagboken ligga kvar, med information om att ägaren inte längre är i livet.

2008-03-11 @ 19:01:09
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Inga M

S: Ungefär så verkar det vara ja!

Kerstin: Det verkar som om bloggen återspeglar samhället och dess könsroller.

Tant: Jag tror att det kommer att bli så att någon bloggportal kommer att erbjuda "bloggkyrkogård", dvs att man mot betalning tar emot ett slags "testamente" från bloggskrivare att man vid deras frånfälle tar hand om bloggen och gör den tillgänglig ett antal år framåt, beroende på hur mycket man betalar förstås, allt med ett register som gör det lätt att hitta och någon avgift för att gå in och läsa förstås. Ja, eller nåt sånt!

2008-03-11 @ 19:24:23
Postat av: Annaa M

Läs grundartikeln i stället! Kerstin har läst ett referat av en skribent som missuppfattat innehållet. Du hittar den på www.bang.se/ardugalen/ardu...oline_text.html
jag tror du kommer att finna den mycket intressant!

2008-03-12 @ 15:43:04
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Annaa: Tyvärr kommer jag inte in via den här länken.

2008-03-12 @ 18:53:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback