Om att läsa och skriva blogg!

Jag studerar läsarstatistiken och nu syns ett tydligt mönster. Det blev tydligt sedan Lets Dance och Melodifestivalen drog igång men har funnits länge: Kurvan utgör en båge som är högst i mitten på tisdag - torsdag. Sedan går det ner lite under helgerna. Ibland blir det ett mystiskt dropp av läsare dessemellan, ofta sammanhängande med att bloggen den dagen varit hopplöst seg, så som den var igår kväll efter melodifestivalens slut.  När det tar så lång tid att komma in så slutar många att både läsa och skriva.

Jag läser fortfarande ett antal bloggar, ungefär de som finns på min länklista, och så några till, fast inte varje blogg varje dag. Det är lite olika beroende på hur tät kontakt vi har. Ungefär som i verkliga livet. Men jag kommenterar nästan enbart i de bloggar som kommenterar hos mig. Det blev lite fånigt i längden att hålla på och kommentera hos dem som aldrig kommenterar hos mig. Men det kan finnas undantag om det kommer ett inlägg som är av speciellt intresse. förstås. Jag gillar fortfarande att svara på de kommentarer som ges här på min blogg och nu har jag exempelvis svarat ikapp en del som jag inte hunnit med att svara på under den här veckan. Helgerna innebär ju alltid lite mer bloggtid.

Ja, ungefär så är läget för tillfället ,två- tre år efter bloggstarten.  Det blir allt fler läsare och  jag är fortfarande i stor häpnad över att så många människor läser det jag skriver. Dessutom är det betydligt fler som följer bloggen än statistiken visar som "unika läsare per dag" eftersom många säger sig inte läsa varje dag utan så där ibland. Och det märker jag på deras kommentarer också irl. Jag skulle gissa att det är två - tre gånger så många läsare som följer bloggen. Och så är det nog för de flesta bloggare gissar jag.

Kommentarer
Postat av: Bloggblad

Nu har jag läst ifatt - med stort intresse. Har liksom du tröttnat på att kommentera hos dem som inte läser hos mig, det är tillräckligt många för att jag ska ha fullt upp att följa dem och upprätthålla kontakten.
Ibland "tappar" jag nån - och upptäcker det ofta sent... lite splittrad blir jag av att ha så många favoriter. En del som blir poppis, slutar helt att läsa hos andra, och det syns också tydligt i antal kommentarer... Det handlar hela tiden om att ge och ta i lika mängd.
Jag har nån gång ibland tittat in på nån sån där shoppa-kändis-skvallerblogg, men tröttnar fort. Får inte ut nåt alls av att höra vilka modemärken som ska eller vill köpas... Oftast torftigt språk. Har svårt att fatta varför de blir populära.

Men - jag har också tröttnat på långa inlägg där bloggaren försöke lösa världsproblem i kilometer efter kilometer med text. Roligast är de korta, kärnfulla och spirituella bloggarna av medelålders kvinnor.

Jag skulle GÄRNA tjäna så mycket pengar på min blogg att jag slapp jobba så mycket. För min del räcker det att ha ett par lektioner och sen fikapaus... och gå hem sen.

Postat av: Inga M

Bloggblad: Jag tror att vi har ungefär samma smak när det gäller bloggar Du och jag. Jag orkar heller inte med bloggar med väldigt långa pratiga texter hela tiden. Jag kan göra väldigt långa inlägg själv ibland men försöker att
se till att det inte blir så ofta.

Jag går ett par gånger i veckan igenom alla kommentarer och läser i deras bloggar och kommenterar. Sedan blir det lite ströläsning här och där i resten, men oftast inga kommentarer då.

Jag vet inte om jag skulle vilja tjäna pengar på min blogg. Det skulle kännas annorlunda att skriva om det bleve en födkrok, mer plikt än nöje. Jag har ju ibland skrivit mot betalning och det är på ett annat sätt liksom.

2008-03-18 @ 05:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback