Maria Wetterstrand gör ett magplask in i Blondinbelladebatten!

http://www.expressen.se/debatt/1.1090823/oroande-smygreklam-pa-modebloggarna

Jag kan bara hålla med Annaa om att Maria Wetterstrands artikel i Blondinbelladebatten knappast är lysande. Jag kan ju förstå vad hon är ute efter men hon missar målet genom att använda fel medel. Jag känner ju hur det rycker rejält i mungiporna när jag ser att Maria använder kvällspressens etiska nivå som ett slagträ. Och dessutom beskriver den i lyrisk ordalag! Det kan ju få vem som helst att bryta ihop i skrattanfall. Hur blåögd får man vara?

Sen drar hon fram Carl Bildts  och Birger Schlaugs bloggar och gör dem till föredömen. Som om inte de också gör reklam för vissa saker på sina bloggar. Bloggar som jag antar att de får betalt för att skriva, eller åtminstone skriver på arbetstid i syfte att sälja vissa åsikter. Nu vet jag att det inte faller under marknadsföringslagen men ur etisk synpunkt hamnar det i alla fall i samma korg. Politikerna  skriver ju inte att de tar upp en viss fråga i akt och mening att vinna över människor för sitt partis åsikter!! Det partipolitiska budskapet blandas friskt med brödtext.  Och mot betalning från den som vill ha ut budskapet! Tala om betald smygreklam!

Sen verkar hennes uppfattning om bloggvärlden som sådan vara rätt luddig. Har hon tänkt sig att censurera verksamheten om hon kommer till makten? Det finns en antydan i artikeln att hon i alla fall tänkt tanken. Det är ju klassisk retorik att först ta fram ett "farligt" förslag och presentera det som just farligt. Sedan när man väl debatterat det här "farliga förslaget" ett tag så har man vant sig på något sätt och det verkar inte lika skrämmande längre. Det har tagit plats på den seriösa arenan så att säga.

Den här artikeln har förutsättningar att bli en klassisk groda. Läs den! Och läs också vad Annaa skriver i frågan! Det är mycket mer klarsynt, slagkraftigt och slagfärdigt formulerat.

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Jag kikar in och önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!

Postat av: Kerstin

Läste artikeln igår och kan inget annat än att instämma i det du skriver. Hon ville väl så väl, men det blev så fel ungefär...Din kommentar hos mig var bra. Hur tänker de styrande egentligen? Verklighetsförankringen verkar vara lång bort!
Ha en glad påsk!

2008-03-20 @ 10:00:40
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: kicki

Glad påsk på dej vännen..

2008-03-20 @ 13:11:13
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Marie

Hej Inga, Jag vill önska dig en RIKTIGT glad påsk!!

2008-03-20 @ 16:22:34
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Helena

Ibland blir det väldiga felskär på politikens hala is.

Glad påsk!

2008-03-20 @ 17:55:10
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: majsan67

med tanke på blondinbella.... inte hade då jag haft nåt emot att sitta hemma och kludda på tangenterna hela dagarna o tjäna pengar..

men me tanke på att jag är helt ointresserad av kläder o mode får jag nog nöja mig med att bara ha roligt ;)

ha en skön påsk

2008-03-20 @ 19:15:36
URL: http://majsan67.blogg.se
Postat av: Lotten

Läste den igår och förundrade mig redan då. Tyvärr - jag hade hoppats på mer från henne!
Glad påsk förresten!

2008-03-20 @ 19:56:15
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Gubben

Maria W ger intryck av en mycket förslagen dam. Det blir allt tydligar hur hon lägger samman bitar till en plattform för sin egen vinning. Närmast en ministerpost, sedan EU...
Viktigt att se igenom slöjorna när man ska värdera de budskap som förs fram.
Du verkar ha en sådan röntgenblick!
Glad Påsk!

2008-03-20 @ 21:47:20
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Junitjej: Önskar Dig detsamma: GLAD PÅSK!

Kerstin: Ja, visst är det trist, för Maria hade en del kloka synpunkter men de kom bort i allt knasigt.
GLAD PÅSK!

Kicki, Marie, Helena: GLAD PÅSK!

Majsan: Jo, om jag kunde tjäna pengar på att skriva oom skolan till exempel så skulle det var ok, men kläder, blä! Trevlig helg!

Lotten: Ja, från en proffspolitiker förväntar man sig mer än detta stolpskott. GLAD PÅSK!

Gubben: Ja, det är jag och Stålmannen som har det. :-)) Skämt åsido, så kanske hon har tänkt sig sin karriär. Jag har inte ens funderat över hennes agerandemotiv, men det låter logiskt. Med ett EU-uppdrag så är ju både lönen och pensionen säkrad. Fråga Marit Paulsson, hon som gav sveket ett ansikte i Sverige!
GLAD PÅSK!

2008-03-20 @ 23:06:10
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback