Konstrunda i påsk!

image1722
Vi gjorde alltså lite konstrunda i påsk vid ett par tillfällen. Och här kommer ett par bilder från det i efterskott.
Här är entrén till Gerd Wahlströms ateljé och försäljning i Svensbyn. Gerd säljer egen keramik men också en hel del alster från händiga människor i Sillerud. Jag köpte söta små ullkycklingar den här gången och så honung från Stenarsbyn förstås och en knippa vide.

image1723
Vi fikade hos Gerd också och där i fiket lyckades vi investera i en trasmatta. Den kommer att passa precis i hallen. Den var så där fin utan direkt återkommande mönsterrapporter, men ändå med lite ordning på färgerna. Jag har vävt några sådana själv också, med trasor från gamla nostalgiplagg, exempelvis modrens gamla sommar-bomullsklänningar och hennes förkläden.  Den här mattan var vävd av syster till T i Harnäs tror jag.

Där på fiket pratade vi bort en stund med Noretjärnsfolk som inte längre bor kvar i Sillerud och det visade sig att en av dem läser min blogg. Det är alltid roligt att få veta vilka som läser, så Hej! om Du läser det här nu.

image1724
Sen gick färden vidare till Silleruds duktige träsnidare Leif på Noretjärn. Jag har visat en hel del av hans alster här på bloggen förut så om någon är intresserad att kika på dem så går det säkert att söka här uppe där det står sök.
Här är i alla fall en bild igen på den där ängeln som jag ska köpa någon gång när jag får råd. Det fanns fler änglar nu, läckerbitar de också.

image1725
Leif har också gjort en samling av figurer runt ett tröskverk och en av dem syns här. Det är besökaren på utedasset som läser tidningen och sedan förmodligen gnuggar den till annat ändamål (oj, ändamål blev vitsigare än planerat!), Kolla "mattan" på golvet och på väggen finns till och med en gammal "plansch".  Nu sysslar Leif inte alltid med så här världsliga ting utan har också gjort mycket vackra kyrkodekorationer och annan offentlig utsmyckning.

Kommentarer
Postat av: Carin Simonsson

Hej själv! Läser som synes inte bloggen varje dag. Men det är alltid trevligt att läsa om livet i Sillerud, och ibland lite Snarkilsnyheter. När det inte är så ofta jag själv är där. Hälsn. Carin

2008-04-03 @ 15:27:52
Postat av: Inga M

Carin: Jag har förstått att min blogg läses då och då av utflyttade Sillerudsbor / Årjängsbor. Det är jätteroligt! Kanske passar den Er eftersom jag egentligen tänker på mina utflugna barn när jag skriver. Vill ju liksom att de ska kunna följa livet här på Liane och i Sillerud och i Årjäng på avstånd så att de inte tappar kontakten helt. Att sen bloggen utvecklats till att ha många andra läsare upphör ju aldrig att förvåna mig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback