Kallt och Påsk!

image1715
Det är helt sanslöst! - 15 grader idag på morgonen och ett par decimeter snö. Så mycket vinter har vi inte haft på hela vintern! För när det skulle vara vinter så regnade det och blåste. Jag borde alltså vara på väg upp till Branäs nu för skidweekend, men ligger mest still med en kanonförkylning o halsont igen! Säger bara igen! Hade ju en omgång på flera veckor runt jul. Nu är jag trött på att vara nationalekonomisk och sängliggande på loven. Om man nu blir utsatt för en smula avundsjuka från andra yrkesgrupper som inte har lov så ska man väl i alla fall få chansen att förtjäna den avundsjukan.

image1716
image1717
Påskbreven som kärringarna slängde ser ut så här!

image1718
Lite påskmat har vi bjudit på då och då.

image1719
Bowling blev det en dag under helgen.

image1720
Ett nytt favvokaffe har vi fått. Ett suveränt smakrikt espressokaffe från Löfbergs. Inte fel att det är både kravmärkt och rättvisemärkt heller. Vi köper det på Bergvik i hyllan för närproducerat.

image1721
Jag trotsar förkylningen och går med taxen i alla fall ett par timmar varje dag. Nu är han ordentligt raggig och skulle behöva en trimning. Vi kommer snart!  På gårdagens promenad gick vi uppöver till Spriklerud, tänkte kolla om den loslagna rådjurskroppen var kvar, men jag hittade den inte i all snö. Oskar nosade ivrigt i rådjursspår på ett par ställen, några lospår såg vi inte, däremot några rävspår förstås.  Att kalla det här för promenerande är väl att ta i med vår makliga takt. Vi kliver omkring är kanske en bättre benämning.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Ja om du nu måste vara sjuk se till att vara det på arbetstid..hihi!
Nää skämt åsido vad har det varit med den här vintern..alla har varit så sjuka.
Och nu är det tydligen dax för en ny omgång!

Ja nu är han lurvig Oscar..men dom är såå söta då!
Kryapådejkram

Postat av: Monika Ringborg

Men det är fint däruppe i dina trakter, för där ligger åtminstonde snön kvar. Körde till Norge för ett par år sen och då stannade jag och rastade i Årjäng på hemvägen. Men då var det inte kallt, och inte så mycket snö heller fast det var i början av mars.

Jag gillar de där trakterna!

Det har varit kallt härnere i Stockholm också. I tisdags var det 14 grader kallt när jag körde till jobbet. Bildörrarna hade frusit igen och det knastrade i plåten. Härligt!

Idag är det strålande sol, någon grad kallt och så gott som barmark igen. Nästan!

2008-03-27 @ 12:02:51
URL: http://monikaringborg.wordpress.com
Postat av: Inga M

Ninni: Ja, det är fler som är drabbade, det har nog varit en virus- och bakterievänlig vinter. Tackar!

Monika: Roligt att Du har besökt Årjäng och kommer ihåg det och dessutom gillar det! Du får höra av Dig nästa gång Du har vägarna förbi så kan vi ta en fika eller nåt. Eller Du kan passa på att ta en övernattning i något av våra fritidshus. De står ju tomma i stort sett under vinterhalvåret.
Vi bor inte så långt från E18. Väderleksrapporten från Stockholm stämmer precis med den vi nyss har fått. Sonen ringde.
Men han stod och väntade på flyget till Malmö, något jobb ett par dagar med Hennes o Mauritz-mode-någonting.

2008-03-27 @ 17:11:01
Postat av: Nike

Så vackert med all snö och solen!!! Längtar efter det där gnistrande, iskalla...när det är helt stilla och väldigt många minus. Det är så skönt!!

Här nere fick vi vara glada för en halv decimeter och ett par minus en natt. Det var årets vinter det. Mitt i påska.

2008-03-27 @ 19:39:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback