Inte ens oxfilé...
Desserten är omöjlig att misslyckas med, stekta fikon i honungsås. Den blev i alla fall ok med vanlijglass.
Fast vi hade himla trevligt ändå!
oxfile är ju gott
Det är som tur var inte så ofta som jag misslyckas med middagen, men det konstiga är att när jag väl gör det då gör jag det så rejält att det inte går att äta överhuvudtaget. Detta faktum gör att jag ALLTID är orolig för hur middagen ska bli när jag har gäster. Tyvärr blir det ofta så att jag lagar "säkra" rätter istället för att vara lite innovativ. Det blir lite krångligt i längden för mina "säkra" rätter är begränsade och till slut får man bjuda gästerna på "samma" mat..;-)).
Lia Florenz: Nja, den här var ju ingen höjdare dock. Fast det var åtminstone oxfilé, inte en seg 08-filé.
Marie: Exakt så blir det ofta här. Fast jag tröstar mig med att det är ju ett tag mellan samma gäster kommer tillbaka så de kanske hinner glömma :-)
Jag misstänker att dina gäster var nöjda!? Oftast är det kocken själv som inte blir riktigt nöjd, endast denne som vet vad h*n hade tänkt sig.
Mia: Ha ha, jodå... fast det är rätt ovanligt att gästerna direkt klagar på maten!
Jag tycker också att nötkött är svårt; jag är uppväxt med framför allt fläsk eftersom min morfar hade grisar. Sen när vi flyttade till landet blev det dels vilt, dels grannarnas grisar så jag har aldrig fått någon riktigt vana. Och vilt är ju så mycket godare.
Det är något som får mig att undra över rätten tjälknöl, massa människor säger att det är så himla gott för att "det tar bort viltsmaken" och det gör det ju onekligen: den får en alldeles utmärkt älgstek att smaka rostbiff och vad är meningen med det???
Evis: Det uttrycket har jag aldrig hört om tjälknöl. Tvärtom så är ju tjälknöl en tillagningsmetod som inte ingriper särskilt mycket i köttets egen smak, det smakar naturligt bra av vilt! Rostbiff är ju grymt smaklöst i jämförelse, inget vi gärna äter här i huset.