Blondinbella

Nu ska jag skriva om Blondinbella! Det är inte så ofta. :-))  Hon skriver blogg professionellt 8 timmar per dag och tjänar mycket pengar på det. Jag har ju funderat på varför etablerade skribenter är så arga på bloggare. Det kanske är förklaringen. Någon kan skriva 8 timmar per dag utan utbildning och bli rik på det. Sen kan jag ju undra varför inte en etablerad tidning haffar henne nu när hon ändå drar till sig otroliga 24.000 läsare per dag!   http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2062963.ab  

(Det ligger länkar ute här och där till mitt blogginlägg med bilder och text om den älgkalv som vargdödades här i Fälltakan igår, lördags, morse. Det inlägget ligger strax neranför här. Gå till bloggens startsida först och /eller scrolla ner ett par inlägg!)

Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis

Om man skriver 8 timmer per dag, när hinner man leva och uppleva något att skriva om?

Postat av: Gubben

Hej Inga!
Hittade hit via din kommentar - tack för besöket! Jag har bläddrat runt i din blogg en stund nu på morgonen efter min sedvanliga skogstur med hundarna (härlig morgon förresten!)
Trevlig läsning och jag anar tankar och värderingar bakom som jag sympatiserar med.
Därför får du nog räkna med att jag kan dyka upp fler gånger...

Blondinbella! Jag förstår inget! Men så tillhör jg ju inte "målgruppen" heller. Tycker det är konstigt att den klassas som privatblogg på Bloggportalen och inte som proffsblogg.
Ha en bra söndag.

2008-03-16 @ 10:22:19
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Kerstin

Måste tacka dig för ditt uttömmande svar ang jourklassrum. Jag är nog lite partisk i ämnet pga vad yngsta dottern fick utstå! Kunde få ett vidare perspektiv nu, tack för det! Blondinbella har jag hört talas om, ska gå in och kolla...Ha en fin söndag!

2008-03-16 @ 13:25:44
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Helena

Nu ska jag kolla på Blondinbella. Har också hunnit med att titta på dina senaste inlägg. Förstår att det är oroligt för hästägarna med vargen. Jag tycker att det är intressant att följa din blogg just när det gäller rovdjursjakten vilket ju inte
är en enkel fråga.

2008-03-16 @ 17:31:23
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Annaa M

En anledning att hon inte anställs som journalist på en tidning kan vara att Blondinbella är just 17 år och skriver riktigt illa. Det är inga slagfärdiga kåserier hon publicerar. Tycker du verkligen att 17-åriga gymnasister ska ha professionella journalistjobb? Det gör mig rätt besviken. Hon är bloggare, inte journalist, och hon är som sagt 17 år. Hon visar ibland precis den hårresande naivitet man kan förvänta sig av en självgod 17-åring som låtsas att hon är vuxen. Bevare mig från att sådana som hon också skulle sättas att sköta nyhetsförmedlingen på en dagstidning. Bloggare är en sak, journalister är en annan. Eftersom jag är båda skiljer jag mycket starkt på de rollerna. Jag brukar inte låta den ena bli riktigt arg på den andra.

Blondinbellas blogg är ett fenomen, men glöm inte bort att hon inte har alla dessa besökare "för att hon skriver så bra" - så enkla är inte mekanismerna.

Det märkliga just nu med Bella är att vuxenvärlden tycks älska henne och totalt bortse att hon har publicerat mängder av bilder med sig själv drickandes alkohol sedan hon var 16 år och ständigt rabblat vilka drinkar hon har druckit. Jag undrar om det är för att hon är rik och fräck och framgångsrik moderat som det är ok, medan det är fritt fram för samma vuxenvärld att ge sig på hennes kollega, den rätt vanliga förortstjejen Kenza, för att hon en enda gång i en intervju har givit "drick måttligt" som partytips.

2008-03-16 @ 18:57:01
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: britten

Jag blev bara lite full i skratt när jag såg att du skrev inne på en annans blogg om OBS i Bergvik...min mans dotter bor i karlstad och hon pratar så varmt och ofta om obs bergvik så jag är såååå avundsjuk på erat OBS...hihi det var bara en liten reflextion..

I morgon måndag igen ..ha det gott

2008-03-16 @ 20:35:49
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Inga M

Hannele: Det blir väl en sväng med shopping och lite krog verkar det som.

Gubben: Hittade Din blogg hos en liten tant. Tänkte att Du kanske var hennes alldeles egen gubbe :-)

Kerstin: Det finns nog inga enkla lösningar på så här komplicerade problem.

Helena: Nej det är knepigt att få till en bra rovdjurspolitik verkar det som.

Annaa: Nej bevare mig för Blondinbella som nyhetsjournalist eller nåt liknande. Jag tänkte mer inom hennes eget gebit; kläder, pojkvänner, skvaller, smink, kändisar, trender, eller nåt sånt,enkla texter
kombinerat med mycket bilder och en god korrekturläsare kanske :-).

Jag vet egentligen inte mycket om henne, har nog bara läst i hennes blogg ett par, tre gånger sammanlagt. Men uppenbarligen lockar hon till sig läsare med det hon skriver och det brukar ju vara attraktivt för en tidning. Om det nu inte är hur hon skriver, så måste det vara hennes ämnesval som gör de många besöken. Men hon kan ju också vara ett renodlat bloggfenomen som inte alls skulle platsa i pappersformat.

2008-03-16 @ 21:11:48
Postat av: Inga M

Britten: Bergviks köpcenter i Karlstad är jättebra tycker vi som kommer från landet. Och avdelningen med närproducerat går jag gärna till. I den avdelningen finns dessutom ett speciellt espressokaffe från Löfbergs som vi dricker precis nu efter maten och det är urläckert. Skillnad som natt och dag mot det vi köper här i Årjäng.

2008-03-16 @ 21:26:16
Postat av: Annaa M

Inga; Blondinbella skriver inte små fyndiga texter om skvaller, mode, kändisar eller trender. Never! Kolla får du se! Hon skriver dels numera sen hon började få ordentligt betalt massor av betald textreklam för olika produkter som hon påstår att hon gillar/köper. (Se artikel i Ciyt i torsdags.) Hon skriver lite maniskt om vad hon äter och hur hon partar samt numera lite om pojkvännen. Hon vädrar ibland synnerligen fördomsfulla och inskränkta åsikter, det var framförallt det som gjorde henne populär, hon ansågs så extrem, jag gissar att hennes parti har skruvat på sig många gånger i kval. Men samtidigt gillat all pr.

Och Inga, det finns ingen tidning som kan betala henne allt det hon drar in på sin textreklam. Det är ju där hon tjänar pengar, på att oskyldigt berätta vad hon shoppat! Inte på annonserna i kanten. Vad skulle hon med en sketen spalt i en tidning?

Reta sig kan man göra på både textreklamen och fördomarna.

Men jag känner mig lite förtvivlad över tendensen nu, bland media och andra som inte ens verkar ha läst henne, att göra henne till ungefär "en framgångsrik kul tjej som skriver bra". Trots allt hon skriver, alla unga läsare som upprörts över henne, blivit arga och ledsna. Jag antar att hon och hennes sluga pappa ordföranden i bolaget skrattar på kapp åt det över miljonerna.

Jag skulle nog vilja säga att Blondinbella är en av bloggandet största avigsidor.

Ska skriva ett inlägg om det där, hur bloggandet har blivit en cynismens shoppinghetsare utan like! Och att det är unga det drabbar.

2008-03-16 @ 23:13:15
Postat av: Inga M

Jag vill bara förtydliga några saker:

Jag tycker inte att Blondinbella skriver bra, det är därför jag bara läst hennes blogg ett par, tre gånger och då av ren nyfikenhet över
fenomenet. Det hon skriver
intresserar mig inte och det jag har sett har inte varit fyndigt eller bra formulerat. Jag rekommenderar ingen att läsa henne och vill inte att hennes alster ska spridas i papperstidningar.

MEN något i det hon skriver måste ändå attrahera en mängd människor, förmodligen i hennes egen ålder och jag begriper alltså inte vad? Det kan inte bara vara fördomsspridning som Du skriver och i så fall vilka fördomar. Är det så enkelt? Alltså vad är det som gör att 24.000 unika läsare bemödar sig att gå
in där varje dag och läsa det som i mina ögon är smörja?

Sedan är jag förvånad över att inte någon skvallertidning / tonårstidning försökt slå mynt av hennes dragningskraft genom att exempelvis få trycka delar av hennes blogg regelmässigt eller få något annat deltagande. Det är tidningar jag inte läser men de ligger väl närmast hennes målgrupp.

2008-03-17 @ 07:04:49
URL: http://inga.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback