Blondinbella igen

Jag vill bara förtydliga några saker:

Jag tycker inte att Blondinbella skriver bra, det är därför jag bara läst hennes blogg ett par, tre gånger och då av ren nyfikenhet över
fenomenet. Det hon skriver
intresserar mig inte och det jag har sett har inte varit fyndigt eller bra formulerat. Jag rekommenderar ingen att läsa henne och jag har ingen önskan att hon ska förekomma i papperstidningar.

MEN något i det hon skriver måste ändå attrahera en mängd människor, förmodligen i hennes egen ålder och jag begriper alltså inte vad? Det kan inte bara vara fördomsspridning som Annaa skriver  i sin kommentar till det förra inlägget och i så fall vilka fördomar?  Är det så enkelt? Alltså vad är det som gör att 24.000 unika läsare bemödar sig att gå
in där varje dag och läsa det som i mina ögon är helt ointressant?  Men det faktum att jag inte är intresserad kan ju vara ett åldersfenomen, åtminstone delvis. Jag menar inte att alla tonåringar är intresserade av Blondinbella men tydligen är många det. Och jag missunnar dem i och för sig inte, men jag förstår alltså inte varför. Det som drar hennes läsare måste ju vara något som inte finns i etablerade media någon annanstans.

Sedan är jag förvånad över att inte någon skvallertidning / tonårstidning försökt slå mynt av hennes dragningskraft genom att exempelvis få trycka delar av hennes blogg regelmässigt eller få något annat deltagande. Det är tidningar jag inte läser men de ligger väl närmast hennes målgrupp.


http://www.aftonbladet.se/sofismode/article2062963.ab

(Återigen, de som kommit hit via länkar till mitt blogginlägg med bilder och text om vargdödad älgkalv får gå in på bloggens startsida och scrolla ner en bit!)

Kommentarer
Postat av: emma

Håller me. Läste om henne i aftonbladet, och gick in och kikade på bloggen. Fanns absolut inget av intresse, och det är inte heller unikt det hon skriver. Det finns tuseltals andra som skriver exakt likadant, och har intemer än kanske 30 unika läsare. Blir nästan arg på folk som går in och bidrar till hennes så kallat lyxliv som hon får genom läsare på bloggen!

Postat av: britten

ja jag kan bara hålla med faktiskt..

2008-03-17 @ 08:34:49
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: Kerstin

Förut när jag kollade runt mer bland bloggarna, såg jag massor med den typen av blogg som Blondinbella har. Jag kan inte skilja den ena från den andra, om man bortser från deras foton då. Samma stil, samma stuk på dem alla i mina ögon. Fattar inte hur hon kan ha så många läsare? Vet inte om jag blandar ihop henne med någon annan nu, men läste en intervju med modebloggare, fick känslan hon var både arrogant och höjde sig själv till skyarna. Självförtroendet var inget fel på kan jag säga...Ha en bra måndag!

2008-03-17 @ 09:39:16
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Terése A.

Jag är ju 27 år så jag är knappast lastgammal men jag kan inte heller se varför 40 000 läsare är så intresserade av vad hon skriver. Dessutom tycker jag att det är skrämmande hur viktigt det numera är att slaviskt följa moden med kläder, smink, musik etc. och att många ungas intresse ligger i att shoppa, shoppa, shoppa och dessutom dyra märkesgrejer.
Jag tycker det är så fel att unga tjejer inte kan tänka själva vilka kläder de ska bära utan måste sig stödja sig på vad Blondinbella, Sofi Fahrman eller Ebba von Sydow tycker är "inne" eller "ute". Varför är de så ängsliga över att hitta sin egen stil? För mig är detta ett mysterium...

2008-03-17 @ 21:12:33
URL: http://flowerroad.blogg.se
Postat av: Inga M

Emma: Jag tror ändå att hon måste ha hittat ett speciellt koncept eftersom hon har så många läsare. Frågan är vad det är för det syns inte i första påseende.

Britten: Helt ok att göra det! :-))

Kerstin: Nej, självförtroendet hos Blondinbella är det inget fel på och det framhåller hon ofta också i olika sammanhang verkar det som. Kanske är det en del av lyskraften.

Terese: Oj, va roligt att Du kommenterade så jag hittar tillbaka till Din blogg. Jag hade adressen och kommenterade hos Dig vid något tillfälle men sen tappade jag bort den igen. Det där med en massa dyra märkeskläder är ju knepigt. Jag tror inte att den typen av hets finns i Årjäng, men jag har ju dålig kolla bland ungdomar numera sedan mina egna är vuxna och utflyttade.

2008-03-18 @ 05:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback