Avhållsamma japaner - eller statistikkullerbyttor?

http://www.expressen.se/sex/1.1091334/vart-fjarde-aktenskap-i-japan-utan-sex

Det är tydligen lugnt i sänghalmen i Japan. Om man får tro statistiken så är vart fjärde japanskt äktenskap helt vitt.  Och i nästan varannat äktenskap med makar i 20-årsålderna så förekommer sexuella aktviteter mer sällan än en gång i veckan.

Nu ska man vara sunt skeptisk till just statistik. Vi satt just nu och pratade med goda vänner om en debatt som rasat i Tyskland angående rökning. Det basunerades ut att drygt 4000 människor i Tyskland per år dör av rökning. Men sedan råkade någon fråga hur gamla de som dog var. Det visade det sig att hälften var över 85 år (!?). Och då börjar vän av ordning fråga sig om de dog av rökningen eller om de blev så gamla tack vare rökningen.

Men åter till japanerna  alltså. Man spekulerar i om det kan bero på att folk jobbar så mycket i Japan, det blir stressigt och man hinner inte eller så. Men det lär alltså statistiken ha uteslutit.

Nu funderar makthavarna i Japan på vad man ska göra åt detta. Ja, inte för att man unnar sin befolkning ett piggt sexliv utan för att man vill fixa till demografin, det bör alltså födas fler renrasiga japaner. Nja man uttrycker det inte så, men det måste ju vara andemeningen eftersom man enkelt kunde fixa till det med invandring annars. Och den här demografiska kurvan ska snyggas till genom att man får fler av de här slarvbarnen, de som kommer till av misstag genom mer frekvent sex helt enkelt. ???

Om man verkligen ville öka det planerade barnafödandet så kanske det vore relevant att tänka i andra banor:  Bättre föräldraförsäkring, barnledigheter, dagis osv.  För det krävs ju inte speciellt mycket sex av en befolkning för att det ska bli en massa barn, oskyddad sex några gånger om året för vart och ett  par skulle räcka länge. De flesta skulle föda barn vartannat år efter en sån manöver.
 
 Nu ska jag inte blanda mig i den japanska demografipolitiken. Nöjer mig med att konstatera att makthavare tänker så konstigt ibland. Och det gäller nog inte bara i Japan, tyvärr.

Förresten så vet jag varför det är så här i Japan, fast det säger jag inte.  :-)))

Kommentarer
Postat av: Helena

De har uppenbarligen andra problem än Kina... där är det ju tvärtom

Postat av: Marie

Nu ska du inte vara så lurig..;-)). Ja, det är nog så att våra kära makthavare har mycket att grunna på när de ska vara med och lägga näsan i blöt överallt. Man skulle ju kunna tycka att sexlivet skulle vara en privatsak och inte samhällets, men jag inser också att det samtidigt måste bli ett samhälleligt problem om alla helt plötsligt ville leva i celibat..;-))). Det är nog tur att jag inte är politiker så att jag måste lägga mig i ALLT, än så länge kan jag välja lite som jag vill...frågan är bara hur det blir när jag har studerat färdigt..;-)). Ja, folks sexliv kanske är något jag kan lämna därhän även då...;o.

2008-03-19 @ 22:17:54
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Helena: Ja, precis, det vore ju enkelt att ta emot lite invandrare därifrån så skulle demografikurvorna se prydligare ut.

Marie: Ja, tills Du kommer fram till den avdelningen i läroboken när Du måste undervisa om det! :-))
Fast Du håller Dig kanske till matteböckerna och där kan
problemen visserligen handla om sex, men inte riktigt i den bemärkelsen.
:-)

2008-03-20 @ 05:32:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback