Sanda


I går lördag åkte vi en sväng till Sandaholms camping för att testa maten. Det var ett tag sedan senast vi var där.  Sanda ligger precis vid E 18 med Järnsjön på andra sidan. Väldigt vackert! Och de holländska ägarna har verkligen satsat på att göra det fint här runt serveringen. Intrycket är gott när man kommer som gäst.. Det går att sitta inne och äta, eller ute eller ute under tak som vi valde. Vädret var strålande, minst 25 grader varmt och 18 grader i vattnet. Det är varmt för att vara i den här djupa sjön. Gubben brummade hit på bågen förstås och jag hade bilen. Han fortsatte sedan till Årjäng för att köpa gräddfil till kvällens övningar. Hmm är det det som kallas rävärende?  På hemvägen tittade jag in hos modren och pratade bort en stund.


Silleruds Riviera! Sanda!
Det finns ett dilemma med Järnsjön och badplatsen. Allt är sand och grus här och vattnet äter sig vidare upp mot vägen. Det betyder att de stora träden faller och ännu mindre binder marken kvar. Längst där borta syns vattentornet som är kvar sedan den gamla järnvägen gick här och man behövde ha någonstans att tanka vatten till ångloken. Serveringen är egentligen det gamla stationshuset. Järnvägen gick alltså till Åmål på den tiden det begav sig, men nu är allt borta. Här vid Sanda finns också rester av väldigt gamla bosättningar så här befolkdes Sillerud tidigt.


Menyn såg bra ut, det fanns en del att välja på och även en holländsk specialitet; holländsk köttbulle. Men för en gångs skull var jag sugen på pommes, äter aldrig det annars. Den här var den god och till den var det bacon och ägg. Det smakade bra men om jag nu ska vara kitslig så kallar jag inte det här bacon utan rökt fläsk i tunna skivor. Bacon är för mig tunnare och mer knaperstekta. Ägget beställde jag vändstekt med sönderpetad gula. Fick dem serverade stekta på ena sidan och med hel gula! Fast det justerades snällt när jag sa till.  Grönsakerna som hörde till var ju alldeles för lite, några ynka salladsstrimlor och en pytteliten tomatbit. Rökt och salt mat kräver mycket grönsaker till för att smaka bra. Kaffet efteråt var gott. Numera har man fått fullständiga rättigheter så det går att åka hit och ta en pilsner på sommarkvällarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback