PostlådehållarbestyrSå här blev postlådehållaren till slut. Han där till vänster, L, har inte varit med och gjort den. Han var bara med som en av förbipasserande pratare när vi planterade. När man jobbar med något ute vid vägen så blir det mycket prat med dem som har vägarna förbi. Det är taget dagen före midsommarafton. Vi höll på med detta innan vi åkte på födelsedagskalas i Hol.  Vi märkte när vi såg det färdigt att det nog ska vara en blomkruka hängande på andra sidan också. Postlådorna tillhör alltså de boende på Lihaget (vi) och på Ligärdet (nybyggargrannarna). Postköraren hade varit ordentlig just den här dagen och satt dit namnskyltar på oss på lådorna. Det var helt ok förutom att han placerat fel M-Karlssonbror hos grannfrun.  Hon har inte bytt gubbe alltså. :-)


Bakom postlådorna planterade gubben en del buskar. De har mirakulöst överlevt. Vi fick dem i november (!) men då gick alltså inte att plantera. De lades i jordkällaren över vintern. De togs fram för några veckor sedan och jordslogs i en bäck. Det började spira av blad i dem och nu har vi alltså planterat dem. En hel del hamnade på Brogärdet men en del här. Det var vildrosor, bok, lind, och någon okänd busksort.


Så här ser den okända busksorten ut. (Ölsorten däremot är inte okänd, det är Warsteiner här och Staropramen på bilden ovan!)

Kommentarer
Postat av: Helena

Vad fint ni har gjort! SOm uppvuxen på landet kan jag känna igen det där som händer när man är ute och jobbar. Men faktiskt är det samma i stan. I vårt radhusområde blir det många trevliga samtal på den varmare delen av året. Då man är ute. Människor är trots allt sociala varelser.

Postat av: Hanneles paradis

En sån postlåda vill jag också ha...

fast kanske avvecklas allt vad post och kassaservice heter...

2008-06-22 @ 12:53:07
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com
Postat av: Rutan

Det är en fröjd för en gammal brevbärare att se en så tjusig brevlådeupphängning! Den kör man inte omkull en isig vintermorgon!

2008-06-22 @ 14:14:44
URL: http://rutan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Helena: Kan tänka mig att det blir mycket umgänge i radhusområde. Trevligt boende egentligen.Hannele: Det blir kanske brevduvor och röksignaler till slut. Eller självdistribution. Polisens gamla vaktuppgifter tas ju över av privata initiativ. Fast tills dess håller vi fanan högt på Liane....Rutan: Kan ju vara ett plus för brevbärarens arbetsmiljö att se på fina brevlådeupphängingar. Undar om jag kan övertala honom att vattna ibland också. :-))2008-06-22 @ 14:41:49
Postat av: Marie

Åh, vad fint. En sådan där postlådehållare skulle jag kunna tänka mig här hemma. Vårt hus har träpanel och är målad i en gråblå ton...det skulle vara jättesnyggt med en sådan påstlådehållare i samma färg som huset.

2008-06-22 @ 15:13:44
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Marie: Du får önska en av barnen och mannen till jul eller någon födelsedag.

2008-06-22 @ 15:20:43
Postat av: Marie

Nej, jag ropade istället genast på min man att komma och titta på påstlådehållaren...hintade om att vi inte hade SÅ mycket att göra på semestern och att jag VÄLDIGT gärna skulle vilja ha en sådan..;-)). Nu får vi vänta och se om det händer något :-D

2008-06-22 @ 15:24:44
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Nina

Japp, då kommer gänget och gör en till mig också då? :)Fast jag har ingen öl att bjuda på. Fint arrangemang. Jag gillar sådana postlådehållare.

2008-06-22 @ 20:00:29
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Imponerande! Vi kör fortfarande med brevinkast i ytterdörren. Så länge Posten är med på noterna.

2008-06-22 @ 20:25:32
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Lotten

Så stiligt! Och det ser så svenskt ut, så svenskt som det bara kan bli.

Här fortsätter vi med en grön trist plåtlåda, halvvägs in i häcken...

2008-06-23 @ 09:16:14
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Ninni

Jättefint blev det, hoppas ölen smakade bra!Har du sommarledigt nu?? Många kramar

2008-06-23 @ 09:54:34
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Gubben

Här minsann har inte lantbrevbäraren med sig någon Warsteiner - måste tala med postverket om hur det går till i Värmland!

2008-06-23 @ 10:08:43
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: kicki

Det blev ju verkligen jätte fint, hälsa gubben det...ölen smakade säkert jätte gott.

Kramen

2008-06-23 @ 20:02:05
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se/
Postat av: Cissi

Så fint det blev! Och vissts är de värda en öl efter det jobbet. :o)

2008-06-23 @ 20:16:45
URL: http://cissilina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marie: Jag väntar spänt på resultatet!Nina: Jag tvivlar på att min gubbe vill göra någon mer :-)Tjatis: Skulle jag gärna ha också!Lotten: Ja, det är samma stuk som på vårt hus.Ninni: Ja, nu är det ledigt. Eller rättare sagt nu får jag ta itu med allt som jag inte orkar med under terminstid, städa upp huset ordentligt.Gubben: Ha ha...nja kanske inte riktigt!Kicki: Tack! Vi är rätt nöjda, ja.

Cissi: Ja, åtminstone han som har gjort jobbet! :-)

2008-06-23 @ 23:57:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback