Flygplan på Liane!

Det kommer att landa ett flygplan på Liane! Kul! Det blir nerom Prästgården, vid Brygghusbacken. Det var enda fältet han kunde landa på tysken som har det gula sommarhuset nerom Inge i Tobbyn. Han har tagit planet genom Sverige, via Höganäs, Säffle och nu sist Arvika. Han har inväntat bra väder för att kunna landa planet här någonstans och letat upp en öppen fläck tillräckligt stor. Han fann backen vid Prästgården, frågade och fick ok både från oss o arrendatorerna.

Uppdaterat:  Han (med fru) landade planet idag söndag, men tyvärr så hände något i landningen med bromsarna. En bromsledning gick av så han måste i landningen vända planet upp mot Brygghusbacken för att hejda farten. Nu måste han reparera.  Roland är lite besviken. Han hade hoppats på en flygtur tror jag. Flygning har alltid fascinerat honom. Nu får han nöja sig med att i gott sällskap i morgon måndag göra ett studiebesök på vindkraftverkparken i Rabbalshede nere på västkusten. Det ska ju byggas här i Årjäng och man måste försöka sätta sig in i vad det innebär och hur det fungerar.

Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis

Vi bor nära en ganska liten flygplats, Säve.

Postat av: Mia

Tur det gick så bra som det gick trots problem! Det kunde ju ha farit iväg i hus eller sjö eller träd. Jag vet ju inte riktigt hur det ser ut runt "landningsbanan".Kan inte din Roland få testa flygning någon annan gång? Kanske som födelsedagspresent...

2008-06-30 @ 06:15:56
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Hannele: Vore inte fel!Mia: Han har fått en sådan present en gång. Han fick flyga ett plan själv (med handledning förstås) på Bromma i Stockholm. Men han gör det nog gärna igen.

2008-06-30 @ 06:48:44
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gubben

Flyg lågt och sakta för säkerhets skull! :)

2008-06-30 @ 11:44:22
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: ejmis

Tack för dina uppmuntrande ord.

2008-06-30 @ 13:10:16
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Inga M

Gubben: Du jag flyger inte, inte en meter...Ejmis: Ha det bra!

2008-06-30 @ 23:43:24
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback