Cykelväginvigning o Lanthandelns dag lördag 28:e juni i Svensbyn!


Nu är den färdig cykelbanan bredvid E18 mellan Sanda och Svensbyn! Vi glädjer oss åt den. Egentligen är den alltså inte en cykelbana utan en ny vattenledning. Vattnet i Svensbyn var av så dålig kvalitet att man måste göra något åt det. Lösningen blev att gräva en ledning till det till nya vattenverket i Sanda. Nästan på köpet fick man då möjlighet att ovanpå göra en cykelväg bredvid E18. Det betyder att barnen (och vuxna!)  nu kan cykla från Svensbyns lilla tätort till den fina badplatsen i Sanda. Det innebär också att det finns fina cykelmöjligheter ända från Årjäng och till Svensbyn, sammanlagt 15 kilometer.

Här fick jag se den första cyklisten på cykelvägen. Vi tjuvtränar lite. Men den officiella invigningen blir nu på  lördag den 28:e juni. Då startar cyklingen från Sanda klockan 10.00. Målgång och högtidlig invigning av kommunalrådet blir det 10.30 i Svensbyn. Fina priser lottas ut bland de cyklande. Arrangör Silleruds Framtidsgrupp.

I Svensbyn är det Lanthandelns dag den här dagen med hoppborg, lotterier, loppmarknadstält Snarkils byalag, kaffebjudning på affären, rockringstävling med priser, korvgubben, tipspromenader, gratis surfing i affären. Vår lanthandel ICA Sillerud är inte bara en bra affär med trevlig personal. Den är lite av varje; ombud för apotek, systembolag, svenska spel och nu senast Sidewalk Express Internet- surfning. Öppet 9.00 - 16.00 lördagar.  Om vi har en chans med tanke på våra fiskegästers avresor och ankomster så ska vi vara med förstås. Undrar om det är lag på cykelhjälm förresten? Ser att damen här har det.


Kommentarer
Postat av: Marie

Detta är alltså ett konkret exempel på hur man förenar nytta med nöje...;-))).

Postat av: Inga M

Marie: Här i Sillerud är vi fena på det! :-)

2008-06-26 @ 20:48:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback