Värmeflyktingar - ut på sjön!

Vi är värmeflyktingar känns det som. Gubben står inte ut med att ha det så varmt som det är nu, över 30 grader i skuggan och inte ett moln på himlen. Så igår var vi också ute på sjön. Dotter var på besök hos goda vänner på bruket i Fengerfors, så vi tog en heldag på egen hand.Gubben hävde sig i sjön mitt ute och kunde ta sig opp igen i badstegen. Jag trodde båten skulle tippa men den rörde sig inte!  :-)


Skarven var inte på sin pinne idag. Undrar om han har fått värmeslag?


Hit hade vi tänkt åka till slut och åta medhavd lunch och fika. Det är Rolands mammas föräldrahem, fortfarande i hennes och syskonens ägo. Det är jättefint att vara här.  Men vi skulle bara ute en sväng på storsjön när det nu ändå var helt lugnt.


Vi for hit ut för att heja på T och A-M i Deje som har sitt sommarhus här. Det är ett av de absolut finaste husen och lägena efter hela sjön.


Och här blev vi övertalade att gå i land och stanna kvar, först på fika och sedan på gemensamt grillknyte. Vi hade med oss lite och bidrog med det. De hade besök från Halmstad av dotters svärföräldrar in spe. Tillsammans hade vi en jättefin kväll, med god mat och mycket skratt och historieberättande.  Och tänk inga mygg och knott alls, bara en och annan vilsekommen geting.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Va härligt det ser ut...vi ska åka på sjön på onsdag det ser jag fram emot.

Vi har ingen egen båt som snälla vänner bjuder med oss ut!Ja nu är det varmt men jag är härdad från Turkiet...ha en skön eftermiddag/kväll, kramen

Postat av: Marie

Det låter som en riktigt mysig dag! Här finns inte heller varken mygg eller knott däremot har vi ganska gott om getingar och trestjärtar tyvärr!

2008-07-28 @ 16:44:56
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: britten

det ser helt fantastiskt ut...Tänk vilket underbart land vi bor i../ kram

2008-07-28 @ 17:45:58
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Ta fram bilderna i november. Då när det är svårt att uthärda mörker och regn.

2008-07-28 @ 20:19:54
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Noemi

Åh, gud vad mysigt!!! Har badat hela dagen i dag, men inte så sött som ni haft det:).

2008-07-28 @ 23:15:48
URL: http://bokklubbens.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ninni: Här är vi ju inte vana vid värmebölja så här!Marie: Det är väldigt skönt att slippa mygg och knott. Getingar och tvestjärtar har inte kommit än, men det blir väl.Britt: Det är verkligen fint här i vårt land, håller med.Tjatis: Absolut!Noemi: Måste vara fantastiskt att kunna vara ute och bada med barnaskaran nu när det är varmt och skönt!

2008-07-29 @ 05:41:05
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Tessan

Jag bara älskar Rolands mammas föräldrahem! Var där med Lille-Mor och Gunnar flera gånger när jag var liten och blev helt förälskad i stället. Varje gång jag åker förbi så konstaterar jag: Där skulle jag vilja bo!

2008-07-30 @ 14:55:06
Postat av: Inga M

Tessan: Roligt att Du också varit där! Det är nog många som vill bo så här, i alla fall på sommaren. Och utöver Egenäs har det nu blivit ett antal nya bofasta som trivs bra och har kul tillsammans.

2008-07-30 @ 15:00:04
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Anne-Marie och Thomas

Tack för att ni bidrog till en mycket trevlig afton. Det är alltid lika kul med spontana besök. Sitter nu i Deje och ser regnet ösa ner. Dessa sommarupplevelser etsas fast i minnet för att kunna tas fram när snöovädret kommer. Välkommen tillbaka!

2008-08-04 @ 20:05:03
Postat av: Inga M

Vi kommer gärna! Vi sitter i Stockholm på hotell och ser regnet ösa ner. _Fast vi har haft en fin dag med bra väder och trevligt umgänge. Stannar här till på onsdag och umgås med sonen och Rolands systerdotter med familj. De bor på Långholmens camping med husbil. Vi syns och hörs!

2008-08-04 @ 22:05:10
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback