Onsdag

Lite dagbok då:

Gubben väckte mig när han åkte till jobbet vid halv 7 eller så. Jag läste lite blogg, tidningar på nätet, mail och sedan Cosa Nostraboken en stund. Somnade om igen och vaknade alldeles kallsvettig av att det ringde på dörren. Jag hann inte opp förstås förrän gästen försvunnit.

Men ute på verandabordet stod detta när jag kollade:

Det var från flygaren som haft sitt plan borta vid Prästgården. Han beklagade att han inte kunnat ta med Roland upp på en tur men det hade varit för ojämnt och för dåligt väder för att lyfta med två. Kanske nästa år! Det var ju snällt tänkt! Han tackade så mycket för lånet av landningsbana.

Så här såg flygplanet ut.

Efter den chocken så var det ingen idé att somna om igen så jag hängde upp en tvättmaskin (fint väder!), plockade bort gammalt på blommorna i trädgården.  När jag kom in hade jag en fästing krypande på handen förstås. Det var så igår också. Jag undrar om de är piggast på morgonen. Sen slängde jag i en ny tvättmaskin.


Åkte till Årjäng för att kolla på en ny diskmaskin. Gubben ringde och ville att jag skulle äta med honom och ett gäng på hotellet. Han hade något möte där sedan med ett några från grannkommunerna. Jag tycker att Storgatan har blivit fin nu. Nya träd har planterats, fina bänkar ställts ut och vackra blomdekorationer placerats ut. Och så är det prydliga gatljus i gammaldags stil. Huset här är väl lite väl stort och kallas Färjan eller Båten eller Titanic i folkmun och några anser att den bör prydas med livbojar på sidorna. Vet inte om man anser att beslutsfattarna behöver det efter det här bygget. Jag tror det blir snyggt med något i skyltfönstren, reklamskyltar på väggarna och lite blommor eller nåt på¨balkonggångarna.

Vi fikade också på Broms kafé. De håller på och bygger om i köket och ska få i ordning. Men lyckas ändå ha bra bröd.


Sen tog vi båten ut till U o H vid Möllerstua på Egenäs. Vi mumsade på räkor och annat smarrigt och hade trevligt sällskap.
Tja detta var nog en typisk ledig sommardag här på Liane. Pratade med dottern på kvällen. Det löser sig så hon kan komma hem i slutet på juli ser det ut som. Och jag gjorde mitt livs första internetbokning på flyg. Himla nervöst och siffrorna stämde inte alls och jag vet inte vad jag har bokat, men jag har fått en bekräftelse i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis

Mums, älskar räkor, nu mot huvudstaden och nattbåt till Finland, snart tillbaka, ha det gott.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback