Kväll på sjön! Måndag


Vi fortsatte att kajka runt ute på storsjön, köra lite drag och njuta av den ljumma kvällen, utan vind, knott, mygg och annat "åt". Nu var vi nästan ensamma ute, det var inte helgtrafk längre.
Här ute är det djupare 35 meter och ibland dyker det upp både stim och stora fiskar på "sillbion" (ekolodet). Det allra djupaste är 46 meter påstår gubben och det är mellan Restön och Trollön. Vi tog en tur nära Restön nu. Och där var bottnen fantastisk med höga berg och djupa dalar och mycket fisk (i vattnet!). Som synes så är det 23 grader varmt i vattnet även här ute.


Vid 11-tiden drog vi oss hemåt, fortfarande varmt och skönt! Vilken dag vi har haft, det är helt otroligt!  Det är verkligen semester att komma bort från alla förpliktelser och bara vara lat, njuta av det vackra. Lanternan ser inte så mycket ut för världen men den syns rätt bra i alla fall. Bra eftersom båten går så tyst.

Här kan man läsa mer om hur det är på Östra Silen, kanske var de på Restön när vi åkte förbi.


Kommentarer
Postat av: Hanneles paradis

Helt underbart det ser ut, livskvalité, lite minnen för vintern.

Postat av: Nina

"Sillbio"... skrattar. Det var ett kul ord. Har jag inte hört förr.Underbara bilder du har!

2008-07-29 @ 10:16:18
URL: http://ninajohangarden.blogg.se/
Postat av: Gubben

Mmm, härliga bilder att njuta av när vinterstormen viner utanför stugknuten...

2008-07-29 @ 10:43:32
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: frktjatlund

Ni har väl flytvästarna på? Jag såg i bladet att någon drunknat i närheten av Årjäng.

2008-07-29 @ 16:04:00
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: Inga M

Hannele: Ja, det känns som riktig livskvalitet.Nina: Ja, det är ett festligt ord för ekolod, ungefär som Bullteve för mikro.Gubben: Detta är goda minnen att ha med, ja.Tjatis: Jag har faktiskt alltid flytväst, jag är en skraltig simmare. Vet inte än om det var en drunkning eller om han är återfunnen, mannen i Västra Silen. Men ett par drunkningsolyckor varje år är det nog i kommunen. Det är otroligt mycket folk ute på sjöarna och de är som sagt 1000 stycken.

2008-07-29 @ 23:41:30
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback