Kulturvårdarens adelsmärke!


Armar med vita märken av målarfärg är adelsmärke för vårdare av svensk kultur. Så här känns vi igen alla vi som nu målat det vita på våra röda stugor med vita knutar, det mest svenska som går att uppbringa.

Målningsuppgifter är alltid mina här i huset. Jag målade verandan idag. Jag kan bara försäkra att det finns hur många sidor som helst på varje liten bräda!!!

Detta var ett jobb som jag ville vänta med tills barnbarnen åkt hem. Det hade nog inte gått att få dem att komma ihåg att det var nymålat.


Efter väl förättat värv bjöd gubben på espresso med kaka och Amaretto på den fina verandan. Tänker på en del andra som inte håller på och vårdar hus hela sommaren ( Annaa, Tjatis, Rutan, Rut exempelvis.) Ni kan sitta där på balkongen med en god bok istället. Ibland funderar jag på om inte lägenhet vore enklare.

Sen fortsatte vi med att städa i garaget och i källaren och i uthuset. I morgon blir det ett stort lass till sopstationen. Känns som katarsis (stavningen?) på hög nivå.

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh, vad du är duktig! Jag håller med dig, det slår mig alltsom oftast att lägenhet verkar vara ett gott alternativ i tillvaron. Hade jag inte haft Mini så hade jag nog arbetat hårt för en flytt (har märkt att jag blir bekvämare och bekvämare med åren), men det går ju inte att komma ifrån att det är bekvämt med tomt när man har småbarn och hundar. Däremot är det ett evighetsjobb med hus, den saken är klar! Jag glömmer aldrig den gamle mannen (en gammal söderkis)som klippte sig hos mig som med sin "söderdialekt" sa: Har man både pengar och tid över kan man ju alltid köpa sig ett hus, då är man av med bådera..;-)) Det ligger mycket i det...

Postat av: Inga M

Utan en barnaskara så känns ett stort hus onödigt ibland, som ett enda jobbprojekt och jag är nog av naturen lite lat. Ett alternativ vore ett mindre och nyare hus förstås. Vi pratar ofta om det men inget blir gjort. Vi är nog väldigt fästa vid huset också, gillar det mycket och har med åren fått till det som vi vill ha det. Vi får se när krämporna tilltar.

2008-08-01 @ 09:36:14
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Ninni

Ja det är mycket jobb med ett hus...alltid nåt att pyssla med.

men sen få slå sig ner med kaffe, kaka och likör..mysigt!Ha en sköööön dag,kram

2008-08-01 @ 11:16:11
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Blackout

Att måla hus är mitt favoritarbete; penseln ligger så väl i handen, de svepande rörelserna är meditativa och dessutom, när kroppen funnit rytmen, väldigt snabba och effektiva.

En sommar utan målarfläckade armar är ju faktiskt inte en sommar värdig namnet :-)

2008-08-01 @ 12:07:42
URL: http://blackout.blogg.se/
Postat av: Gisan

Hus har sin charm, lägenhet sin. Hälsningar och kramar från en som vid två tillfällen varit med hus i livet och just nu är väldigt nöjd med lägenhet, mycket för att vi har vårt Paradis i sommar som vi hyr...

2008-08-01 @ 12:31:24
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: Noemi

Vist är det ett evighetsarbete! Känner mig dubbel, skönt med trädgård för barnen och att kunna ha katter och utekaniner men...allt jobb...fast nu gick vi ut för hårt med renoveringsobjekt tom med så många små barn...Är själv lat, undrar om det blir klart nånsin....ha lite familjeliv också...

2008-08-01 @ 13:41:04
URL: http://bokklubbens.blogg.se/
Postat av: frktjatlund

Huset jag bor i är från förra sekelskiftet och då byggde man inte balkonger. Nej, ska jag låta vinden leka i mitt hår får jag vackert gå ut.Men visst är det sant att jag på ett sätt glider omkring i tillvaron och är glad över att jag slipper jobb på fritiden.

2008-08-01 @ 18:46:55
URL: http://frktjatlund.blogg.se/
Postat av: anne

Katarsis skulle vi behöva genomgå, och ändå höll vi på och körde skytteltrafik till återvinningen i ett halvår i samband med vår flytt för två år sedan. Var kommer alla grejer ifrån?

2008-08-01 @ 21:04:30
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Ninni: Det ligger en tillfredsställelse i att det är färdigt.Blackout: Ha ha... Jag målar hellre än jag städar. Den eviga städningen och röjningen med ett hur är värst.Gisan: Det är ju en variant. Hyrt hus slipper man ju måla, kan bara vara ledig.Noemi: För Er med alla barnen måste det ändå vara härligt med rymligt hus och rejäl trädgård!Tjatis: Jag vet att Du njuter av att kunna vara helt ledig och slippa husförpliktelser.Anne: Exakt, vad är det för ett pucko som köper hem så mycket som sedan bara står där i källare och uthus??? :-)

2008-08-02 @ 05:33:41
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Rut

När jag nu njuter mitt otium på gammeldagar känner jag mig nu tillfreds att jag hunnit med så mycket under mina veksamma dagar både med bygge och målning,kanske kvaliten på färgerna och produkterna inte så bra som dagens men resultatet var fullgodtagbart. Falu rödfärg och vitfärg blandad med zinkvitt.

Fäbodstugan fick sedan finna sig i att vara naturgrå.

Ha en bra dag i hettan, avundas er en tur i en gäddvikarna ser så skönt ut.

2008-08-02 @ 09:01:00
URL: http://rut.blogg.se/
Postat av: Hanneles paradis

Måla har vi inte behövt göra i sommar, men olja lite möbler, men det får maken göra, för jag sköter trädgården.

2008-08-02 @ 10:19:57
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com
Postat av: Inga M

Rut: Jag förstår att Du känner igen Dig i det här jobbet från förr. Tyvärr är det nog så att kvaliteten på dagens färger är sämre än den har varit.Hannele: Bra när man kan dela upp det så att var och en får göra det som den tycker är roligt.

2008-08-04 @ 17:53:15
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback