FRA: Vad är signalspaning egentligen?

".......ty de veta icke vad de göra"!

Politikernas snömosprat om FRA har hittills på intet sätt lugnat mig. Tvärtom så har deras glidande undanmanövrer om vad FRA egentligen ska göra, och framför allt inte göra, varit oroväckande istället. Så jag kan bara hålla med Björklund i
betygssättning av regeringens agerande, det blir bara en geting. Och jag undrar om inte den getingen borde sticka en och annan i rumpan! Jag blir mer och mer övertygad om att de inte vet vad de egentligen har beslutat om, utan de har köpt påtryckningar utifrån och aningslöst svalt ett tjänstemannaförslag.

Nu senast läser jag ÖB Syréns lilla uttalande om lagen och känner hur det rycker i mungiporna. Lagens syfte har alltså  nu blivit att skydda oss från afganistanska missiler.(?)  Är det verkligen ett akut hot? Ligger vi i uttalad konflikt med det landet? Eller med något annat land?  Och Syrén väljer också politikernas väg att framställa dilemmat som att antingen ska vi ha FRA eller också ingen underrättelsetjänst alls. Retorska finter på klassiskt manér!

Det enda jag hittills läst som verkligen gett mig information om hur signalspaning skulle kunna fungera är det här.  Chatt med it-experten Per Hellqvist.  Mycket intressant och informativt i sak!

Kommentarer
Postat av: Nina

Att min räknare säger att du bor i Arvika kan ha att göra med din nätoperatör. Annars vet jag inte. Har sett att jag bor lite här och där jag med. Vilket inte är sant.Man vet aldrig var haren har sin gång... liksom internetoperatören.

Postat av: Sofia

svar: Jo det är en härlig stad, särkilt på våren och sommaren!

Men du har helt rätt i att det är dyrt. Sjukt dyrt att äta ute men det är sånt man får ta med i beräkningarna. Tur att det inte direkt går någon nöd på mig =)

Trevlig sommar!

2008-07-07 @ 09:01:04
URL: http://luckyone.blogg.se/
Postat av: Gubben

BAra det faktum att en ny lag tydligen behöver fyra olika instanser för att kontrollera användningen säger en del om hur genomtänkt och bra den är...

2008-07-07 @ 15:56:20
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Saga

oj vad du är engagerad i mycket och hinner skriva och tycka om det, imponerande =)Tack snälla för den utförliga beskrivningen av hur man länkar, tror jag fattar, ska testa nån gång framöver...

2008-07-07 @ 22:42:20
URL: http://zagan.blogg.se/
Postat av: Inga M

Nina: Aha, någon automatisk server har placerat mig där.Sofia: Ha det bra i Oslo!Gubben: Är det till o med 4 stycken!? Och vem ska kontrollera deras ärlighet och goda avsikter då tro?Saga: Man måste nog testa lite för att lyckas. Det deröjde ett tag för mig.

2008-07-07 @ 22:59:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback