Camp Grinsby


Här var vi igår kväll på kräftätning, hos Rolands systerdotter m familj. De har en camping här i Sillerud, en stor vildmarkscamping som heter Camp Grinsby. De jobbar där hela sommaren så när vi vill träffa dem så får vi åka hit. Att ha ansvar för en så stor camping med hundratals gäster är ett stort ansvar och inte bara att lämna över till andra. I det här huset bor de tillfälligt då. Vi satt på verandan här och åt. Mysigt och trevligt var det.


Yngsta dottern har en kanin.


Det här med att elda är favoritsysselsättningen på kvällarna. Gästerna sitter gärna utanför husvagnar och tält och eldar i plåtbehållare som finns på plats. Det får man inte göra i länderna neråt  Europa och är exklusivt för många. Inte så få satt och läste saga för sina barn i eldens sken när vi gick med A och A på sista kvällsvandringen runt området vid 10-tiden på kvällen.


Här i änden på campingen vid sjön Stora Bör gick förr en järnväg som drog flottningstimmer i sjön. Det började samma år som kyrkan byggdes 1887 och man höll på till 1924 med detta. Jag har skrivit om den här flottningsleden förut. Den gick på land och i vatten och ut i Östra Silen.


Jag försökte få någon bra bild på den plats där rälsen började och gick ut i sjön. Det ska ha varit där stenarna är här. Men gubbarna bara spexade hela tiden.


Här är i alla fall A och Mä.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback