Bäver på 1,5 meters håll!

Vi var ute på sjön en sväng när vi kom  hem från Arvika  och Brunskog igår. På hemvägen, vid halv 11-tiden så åkte vi uppöver i älven för att kolla på bävern igen. Han var ju inte särskilt skygg förra gången.

Roland fick se honom på långt håll borta vid bryggplatsen vid Tjärnshaget. Han, liksom älgarna, gillar tydligen rönn, för det var rönnkvistar han hade gått upp i haget och dragit med sig ner till vattnet. 

Vi åkte sakta, sakta närmare och jag började ta kort med blixt när vi var 10 meter ifrån. Det funkade inte förstås. Men bävern reagerade inte på det lilla motorljudet, inte på vår ankomst och inte på blixten. Han fortsatte att mumsa på rönnpinnen som han höll i tassarna. Och han åt så det slafsade i vattnet. Till slut var jag bara 1,5 meter ifrån honom och hängde över båtkanten med kameran. Då vände han sig makligt om, slog med svansen och simmade lugnt ut i tjärnet. Men var inte långt borta.


Här närmar vi oss...


Här är vi som närmast, 1,5 meter och han mumsar fortfarande lugnt på rönnkvisten! Man hör hur det slafsar i vattnet. Han håller fast med tassarna och ligger här på sandbottnen, nästan uppe på land.  Se hur han håller fast med båda framtassarna!


Här vänder han sig sakta om och simmar ut igen i sjön. Ingen panik alls. Vi ser ofta bäver här men så här nära har jag aldrig varit förut. Han är verkligen cool! Och stor! Ser lite gammal och tufsig ut.

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Pojken här säger att svansen är för otydlig för att han ska tro på att det är en bäver. Även tänderna. Han anser att det kan vara en manipulation, en uppförstorad bisamråtta.Jag tror som sagt det snart är dags för en tur till Värmland.

Postat av: Inga M

Svansen är inte otydlig, den är under vattnet och syns inte alls! :-)) Den dagen jorden börjar befolkas av råttor i den här storleken ska jag emigrera till månen. Klart Ni ska komma till Värmland och kolla på bävrar! De klentrogna måste överbevisas.

2008-07-25 @ 01:44:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: britten

För ett par år sedan innan vi tagit över gården och pappa fortfarnde levde så hade bävern avverkat jättemycket skog på pappas mark på en stor holme där uppe...vi har haft ett elände för att få hem alla träden eftersom vi inte har haft någon fungerande skoter....det är verkligen riktiga tänder dom har som kan ta sig igenom stora träd....ska läsa inlägget hos rut nu ...låter som något jag kommer att gilla../ ha en fin dag

2008-07-25 @ 09:56:08
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Britten: De fäller verkligen mycket träd och stora träd! Helt otroliga när de sätter igång. Och deras dammbyggen är mästerverk i ingenjörskonst.

2008-07-26 @ 00:19:14
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback