Utmärkelser på bloggen!

Jag har fått en utmärkelse hos Cissi. Det värmde med vänliga ord, tack för det. Hennes blogg finns med på min länklista, jag glömmer ju som bekant alltid bort hur man länkar här i texten! (Skäms!).

Jag borde nu alltså välja ut 10 stycken bloggar som jag tycker är speciellt läsvärda och skicka vidare utmärkelsen till. Men som lärare så är det svårt att välja ut någon före någon annan, det sitter inspikat i ryggmärgen på något sätt.

Alla bloggar på min länklista är väldigt bra och det är bloggar som jag läser nästan varje dag. Jag kan bara rekommendera dem alla. De är väldigt läsvärda, var och en på sitt sätt.

Kommentarer
Postat av: Lena

Och nu ska vi börja sätta betyg!!! Kan vi överlåta det jobbet till dem som röstade fram den här mannen?

2008-01-15 @ 20:13:44
Postat av: Inga M

Lena: Oj nu hängde jag inte med riktigt först, men när jag såg Din mail och förstod att det var just Du så förstår jag.

Jag har i o för sig inte röstat fram den mannen så jag känner mig inte förpliktigad att försvara honom. Det mesta av hans och hans partis synpunkter om skolan välkomnar jag. Jag upplever att det är första gången på länge som någon har förstått allvaret i det som håller på att hända i skolan idag och som vågat ta tag i saker och ting på allvar istället för att begrava sig i nya utredningar och producera fler hyllvärmare. Men jag erkänner att just detta med betygssättning av små barn i grundskolan känns som ett stolpskott. Vi har redan en långtgående skyldighet att redovisa både muntligen och i individuella undervisningsplaner var eleven befinner sig både kunskapsmässigt och i andra avseenden. Så att börja göra mer systematiska skriftliga omdömen måste vara en överloppsgärning. Det gör varken till eller i från. Problemet i skolan är ju inte att vi inte vet vilka som behöver hjälp och med vad. Problemet är ju att vi inte får de resurser vi behöver för att ge den hjälpen. Det blir inte bättre av att vi har hyllkilometrar av utredningar om varje barn.

2008-01-15 @ 21:07:18
Postat av: Lena

en annan Lena kommer här...vill bara säga Grattis Inga du är värd allt!


Kram Lenjangel

Postat av: Annaa M

Bra att du inte skickar utmärkelserna vidare, tycker jag!

Jag tycker det är utomordentligt trist att det där betygsättandet och utmärkande av bloggare har tagit fart igen. Det finns nog många kotterier på bloggen, inte minst bland just oss medelålders kvinnor, utan att vi ska hålla på och gradera varandra. Många säger att det är ju bara i största välmening allting, men jag kan inte se det så. Jag bloggar inte för att mot min vilja delta i en tävling där andra godtyckligt ska tala om att andra bloggar bättre än jag eller att jag är bättre än andra.

2008-01-15 @ 21:50:55
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Helena

Hallå där. Det var ju skönt att jag lyckades göra mig begriplig. Det var väl inte färdigtänkt första gången :)

2008-01-15 @ 22:59:20
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Helena

apropå din kommentar på mitt inlägg om kvinnor och ögontjänande. Jag rekommenderar verkligen Marklunds och Snickares bok. Jag är annars inte så förtjust i Marklund. Gillar inte hennes sätt att skriva. Men denna var bra. Beskriver en hel del fenomen som jag kände igen.
Sen har du helt rätt om jobb. Män får nästan alltid tf-jobben. Men jag tror också att vi ibland är lite för mesiga/rädda för att "sträcka upp handen" när det blir aktuellt. Men män hjälper gärna varandra.
en vi är dåliga på att hjälpa varandra.
Skönt att du börjar bli frisk förresten.

2008-01-15 @ 23:05:21
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: En liten tant

Vänliga ord kan man inte få för många av. Gratulerar till trevligheten!
Däremot har jag liksom du svårt för att "skicka vidare" och välja ut. Ibland skriver jag egna bloggtips om bloggar i min länklista och det är ju på sitt sätt en sorts utmärkelse i all enkelhet men det betyder ju inte att jag graderar övriga i länklistan lägre.

2008-01-16 @ 01:09:31
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Inga M

Lena: Tackar Lena för vänliga ord från Dig också. Jag är inne hos Dig och läser varje dag även om jag inte alltid kómmenterar.

Annaa: Din blogg är också en av dem jag läser minst en gång om dagen. Du uppdaterar ofta och skriver intressant.

Helena: Ibland är det givande att fördjupa sig i något ämne och föra en diskussion lite vidare och det här ämnet med diktatorn i demokratin intresserar mig. Jag borde nog läsa de här böckerna, speciellt den här med att det finns ett särskilt helvete för kvinnor som inte hjälper varandra.

Tant: Tack! Ibland kan det vara roligt att uppmärksamma en blogg för något särskilt inlägg som varit intressant och som man vill låta andra ta del av också.

2008-01-16 @ 06:52:00
Postat av: kicki

Gott att du piggnat på dej...förkylningen är mycket seg iår...
kramen på dej från ett regnigt Molkom, kicki

2008-01-16 @ 12:28:44
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Trolda

Hej igen Inga! Och tack för dina värmande ord hos mig...=D Jag kommer att titta in till dig nu igen titt som tätt och även DU finns kvar på MIN länklista! =D

Trolda - kramar!

2008-01-16 @ 20:55:14
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Inga M

Kicki: Tackar!

Trolda: Kul att ses igen!

2008-01-17 @ 19:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback