Sorg och musik

 Många människor kom till kyrkan idag för att  ta ett sista farväl av R, vår arbetskamrat som gick bort från oss alldeles för tidigt.  Vi saknar honom så mycket. Begravningen blev fin med  mycket musik och vacker musik. bl.a. solosång live "Tears in heaven" och "Tro" samt cd-musik "Aldrig mer igen" M. Fredriksson och "Sing me a song"  Return. 

Sorg behöver musik. Den här eftermiddagen efter kyrkan sörjde jag  en stund hemma alldeles på egen hand till  Jerry Rafferty  och Irene Cara på hög volym. Det kändes som de passade ihop med R. , hans långa hår och  vilda tatueringar.  Det såg tufft ut fast där inne klappade ett hjärta av guld.

 Jag saknar det som vi hade förr på jobbet vid dödsfall som berörde många: samling så fort dödsbesked kom med all personal och information och plats för frågor. Jag vet inte om R. dog hemma eller på sjukhus eller  något om hur det var den sista tiden.  Jag har inte ens kunnat svara på elevernas frågor. De har ibland vetat mer än jag, men jag vet inte om det de säger är riktigt.  Men tiden lär väl ge svar så småningom.

Kommentarer
Postat av: Hannele

Musik hör till livets alla skeden, vi pratar för lite om döden, fast det är en del av livet, tänk förr, när barn skulle tystas, så det lättare skulle glömma...

Postat av: Nina på Johangården säger

Säger som Hannele!

2008-01-30 @ 23:22:55
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Annaa M

Jag trodde i min enfald att man blivit bättre på sånt på arbetsplatser, inte sämre!

2008-01-31 @ 00:51:50
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Hannele o Hannele: Musik är alltid viktigt!

Annaa: Trodde jag ocksåå.

2008-01-31 @ 05:48:35
Postat av: Gisan

Musik i läkande syfte är undervärderat.
Jag blev illa berörd av att höra att det blivit sämre när det gäller att samlas vid dödsfall och liknande "händelser". Men det är väl den s k tidsbristen i vårt samhälle som ställer till det. Måtte jag aldrig bli sån. Men det är jag i vissa stunder. Det vet jag. Men jag gör så gott jag kan för att motverka. speciellt i förhållande till min son. Vi måste lära barnen att prata om känslor och lära dem att behandla varandra väl. Hur kommer det annars bli. Allt elände bara fortsätter och kanske blir än värre...
Nej, nu är den här "novellen" slut ;-) Stora kramar...

2008-01-31 @ 08:54:31
URL: http://gisan.blogg.se
Postat av: Kerstin

Musik har en stark inverkan på oss,den behövs i både glädje och sorg.Döden är ett kapitel för sig nu för tiden,ibland verkar vi låtsas att den inte finns...

2008-01-31 @ 11:31:43
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: kicki

Tack för dina värmande ord...
Ja visst är musik underbart, man finner musik till alla tillfällen och en del musik sätter man ihop med en del personer, minnen etc..min kusin var ju en av dem som så tragiskt blev ihjälkörd av en vettvilling förra valborg här i Molkom, på hans begravning, eller båda pojkarnas begravning, spelades dansbandsmusik bla...de älskade den musiken, trodde aldrig jag skulle kunna sitta och gråta i kyrkan till Lasse Stefans,. ha det gott min vän.

2008-01-31 @ 12:07:53
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Trolda

Visst är det hemskt och sorgligt när människor går bort alldeles för tidigt! Jag ser ju en hel del av detta inom mitt yrke...Men det är viktigt att minnas de fina stunderna i Livet tillsammans med den avlidne, och där är för många just musiken det som skapar de vackra minnena. Och så är det fint att ha lite blommor vid båren också, det gör den sorgsna stunden lite lättare och ljusare...Jag tycker synd om dig och dina arbetskamrater för den stora förlusten av en fin arbetskamrat.

Trolda - kram!

2008-01-31 @ 19:11:27
Postat av: Inga M

Gisan: Det känns som viktigt att få veta och få prata tillsammans när det händer. Det Du skriver om att lära barn prata om känslor tror jag är viktigt, att de får orden, verktygen som behövs.

Kicki: Jag förstår att den tragiska händelsen berörde många i ett så litet samhälle. Det var ju så fruktansvärt. Läste om det i tidningen.

Trolda: Jag brukar ha med en liten grankvist att lägga vid båren också, tillsammans med blomma. Träd är speciella för mig. Alla blommorna gör det hela till en vacker högtid.

2008-02-01 @ 06:52:07
Postat av: Inga M

Kerstin: Det finns en rädsla hos de flesta av oss att tala om döden. Vore nog bättre att bearbeta upplevelserna av döden istället när den kommer nära oss.

2008-02-01 @ 06:57:59
Postat av: Bloggblad

Det är nog olika från arbetsplats till arbetsplats och från fall till fall. De gånger jag varit med om det här, har det pratats och vi har fått veta en del. Det är ju bättre att veta, än att gå och fundera.

Musik - säg ett viktigt skede i livet när inte musik hör till... det finns inte. Och det märkliga är att vissa sånger/stycken passar till både glädje och sorg.

2008-02-01 @ 14:43:12
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Diana

Det värmde att läsa det du skrivit om pappa, det var jätte fint skrivet!

Om du vill ha svar på funderingar om hur det var sista tiden och så så är det bara att du mailar mig.

Hälsningar Diana Thorin

2008-02-03 @ 19:53:07
Postat av: Inga M

Bloggblad: Ja, både för sin egen skull och för barnens. När man arbetar med barn så är det bra att kunna prata när människor går bort. Barn vill ha svar på enkla frågor.

Diana: Det glädjer mig att få en kommentar från Dig. Jag valde att publicera den, men om Du vill så tar jag bort den. Jag har mailat Dig. Varma tankar sänder jag Dig och Din familj.

2008-02-03 @ 21:12:59
Postat av: Eleonor Thorin

Hej! Vilka fina ord du skrivit om pappa. Jag håller med syster om att det värmer.

Hälsningar Eleonor Thorin.

2008-02-09 @ 16:46:32
Postat av: Inga M

Hej Eleonor! Roligt att Du tittade in här också. Din pappa var mycket uppskattad och omtyckt på skolan och man kan väl tänka efteråt att vi människor är dåliga på att förmedla sånt innan det är för sent. Men jag hoppas ändå att han kunde känna det. Jag önskar Dig allt gott!

2008-02-09 @ 17:41:40
Postat av: Marie

Sitter å backar tillbax i din blogg...

Här blev det stopp å you tube kom i gång....så nu går sing me a song i hörlurarna

Hemskt att han är borta 2 år har gått,livet är så orättvist han gick bort alldelas för tidigt

2010-01-31 @ 16:35:16
Postat av: Inga M

Marie: Det finns en del människor som man alltid saknar, de lämnar ett så stort tomrum efter sig i vardagen. Jag vill fortfarande se R. slänga förbi utanför fönstret på sitt karaktäristiska sätt och visst gråter jag en skvätt nu också när jag skriver det här. R. borde ha fått stanna hos oss!

2010-01-31 @ 17:22:34
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback