Närproducerat - klimatsmart!

image1571

Om man nu ska försöka hushålla med resurser för transport och varuhantering och dessutom vara modernt klimatsmart så är det här ett bra alternativ. Domus Bergvik utanför Karlstad har den här avdelningen och det är ett lovvärt initiativ tycker jag. Handlar gärna här när vi är på besök. Och i fredags fick jag lomma omkring alldeles i lugn och ro. Kunde inte låta bli ändå att tänka på kollegorna som slet i sitt anletes svett på skolan så jag ringde och erbjöd mig att göra utskriften på datorn nästa vecka. Men det var redan ordnat och de tyckte jag skulle passa på att vara ledig så då var jag det.

image1572
Om jag nu ska gnälla över något då så blir det potatisen på Freden. När jag försökte skära igenom den kokta potatisen så gick det inte att komma igenom det hårda ytterhöljet ens med grillbestick, utan den vattniga potatisen klöv sig underifrån istället. Trist att det har blivit så dåligt här. Förr var det ett favvoställe, alltid öppet på den där svåra tiden mellan 3 på eftermiddagen och 7 på kvällen. Innan vi gick på Arn skulle vi äta något och då hamnade vi här, men jag tror att vi undviker det i fortsättningen.

Kommentarer
Postat av: ejmis

Vad bra med en separat avdelning för närproducerat, det hoppas jag att fler butiker tar efter.

Postat av: Bloggblad

Jag har också börjat titta mer efter närproducerat och kravmärkt. Tycker att jag märker skillnad i smak.

Vad gäller potatis så undrar jag varför jag förr kunde spara potatis ett par dagar i kylen. Numera blir de svarta, eller rättare sagt, det ser ut som blålila blåmärken på dem, efter bara ett par timmar.

2008-01-27 @ 15:02:48
URL: http://bloggblad.blogspot.com
Postat av: Blackout

Jag tycker att pOtatisen generellt blir sämre och sämre. Min favorit är King Edward men i år är den extra mosig och näst intill omöjlig servera i helt skick. Folva är en annan vanlig potatis här i Skåne men den kräver lång koktid och blir lätt "svampig".

Trist med dålig restaurangpotatis, i den branschen gäller det att vara rädd om sin goodwill.

2008-01-27 @ 17:53:08
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Inga M

Ejmis: Det verkar jättebra på Bergvik och ibland står producenterna där och bjuder på provsmakning och svara på frågor om sina livsmedel. Det är ju också enklare att handla i affär
än att passa eventuella torgtider.

Bloggblad: Jag försöker handla kravmärkt och närproducerat när det finns. Det känns bättre rent moraliskt och smakar ofta bättre också, eller också är det bara inbillning.

Blackout: Jag förstår inte att inte de nya ägarna på Freden är mer rädda om det goda rykte restaurangen haft i många år. Det går fort att rasera.

2008-01-27 @ 19:17:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback