Karl-Petter och Lets dance!

image1556
Inte såg vi på Bonde söker fru särskilt många gånger, om ens någon gång ett helt program. Men han var visst med där, Karl-Petter från Värmlandsnäs bördiga bondebygder utanför Säffle. Det är ett näs som sticker långt ut i Vänern och som befolkas av idel välbärgade bönder, till skillnad från resten av Värmland som är mycken karg kartnagelbygd, mörk granskog och glittrande sjöar.  (Ok då arrendatorerna! Det finns välbärgade och charmiga bönder i Långserud också)

Vi känner inte alls K-P (bilden från Tv ikväll fredags Lets dance) men gubben tyckte att vi måste nog titta i alla fall på honom eftersom han är bonde och är från Värmland (bekant kombination!).   Och det var ju en positiv överraskning.

Det är något typiskt värmländskt över hela Karl-Petter, över hans kroppsspråk och hans sätt att uttrycka sig. Jag känner igen båda delarna, jag delar ju mitt liv med en av de här typiska värmlänning som älskar att showa och berätta och prata dialekten även om den ibland blir  obegriplig. Nu är det i och för sig stor skillnad på KPs dialekt och den som pratas i Sillerud (här är mer och värre!), men ändå. Det är samma stolthet över ursprunget och bondelivet på många håll i det här landskapet. Det finns massor av trygg självsäkerhet kombinerad med en befriande distans till den egna personen. Visst var han charmig  K-P och det var roligt att han gick vidare. Bedöma dansen kan jag inte.

Däremot kan jag tycka att programledarens oranga påhängda säck till klänning var en katastrof. Hon fick både kutrygg och hängbröst iklädd den. Och håret måste vara fixat av någon sällsynt illvillig frissa, det liknade mest av allt en perukhjälm gjord av gul, tjock kristyr!

En annan katastrof var ju Ulf förstås. Hans grimaserande gummiansikte gav ju ett  pinsamt intryck av en mentalt sjuk människa och det är väl bara att tacka för att han nu gjort sorti ur programmet. Undrar just om programledningen tänkt sig att han skulle bli en ny danskatastrofal publikfriande Kurtan / Peppe som skulle hänga kvar på tittarröster och charm. I så fall var det fel tänkt.  Det blev inte ens sympatiröster för att juryn hånade honom, vilket ju annars kan bli fallet.  Synd om Ulf var det och han borde aldrig ha blivit indragen i det här.

När jag nu ändå är igång och klagar på TV (när jag för en gång skull har sett på TV) så kan jag väl gnälla lite över Hästgalan. Det var snubbelteve som i fornstora dar! Inget fungerade och jag trodde att programledaren skulle få ett raseriutbrott till slut. Det måste ha varit mycket nära. Bara patetiskt! 

Kommentarer
Postat av: Alltiallon

hahaha...jag tycker du ska bli tv-recensent.....det var mitt i prick....alltihop!

Postat av: Inga M

Alltiallon: Tackar! Det är inte så ofta jag ser på TV så där sammanhängande men nu tyckte verkligen gubben att vi skulle se på den här värmlänningen och vara lite patriotiska.

2008-01-19 @ 11:33:11
Postat av: rut

Naturligtvis hängde jag med på dansen, jag har redan sett ut några favoriter men jag tycker allihop är fantistiska. Ulf Larsson skulle besparats uttagningen, han är bra mycket bättre på andra saker.

2008-01-19 @ 11:55:09
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Inga M

Rut: Håller med om detta med Ulf Larsson. Det var cyniskt och grymt att ta med honom. Han gör sig bättre i andra sammanhang.

2008-01-19 @ 11:59:12
Postat av: Nilla

Jag har också tittat på Let's Dance! Roligt att se dem dansa, det ser så lätt ut och så härligt!
K-P kan man ju inte låt bli att charmas av! Tony också!

2008-01-19 @ 13:09:42
URL: http://tankebubblor.blogg.se
Postat av: kicki

Ja hur i hela friden kan det finnas någon som kan klä Jessika Allmenäs i dessa kläder,hon såg ju inte klok ut, stolpar till ben och som sagt hur såg hon ut i håret..
Vår Karl-Petter han är väl alldeles förträfflig, han är verkligen stolt över sin värmländska och brer på för fullt, ja han skulle passa bra med Lenita,,,du har ju henne på din skola, be henne ta kontakt...lycka till...ha det gott i stormen, tur man har tak över huvudet för det är inte roligt ute just nu...kramen

2008-01-19 @ 15:59:57
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Helena.E

Nä karl-petter är allt ootroligt charmig....han liksom vinner i längden

2008-01-19 @ 19:21:04
Postat av: Lotten

Kul att läsa din recension. Vi har aldrig sett programmet förut, men hamnade framför det i fredags hela familjen. Och jag kan inte annat än att hålla med. Det var synd om Ulf, varför skulle de ta med honom, samtidigt som han bara utstrålade surhet hela han. Nu har jag redan glömt vad mina favoriter hette *s*. Så stort intryck gjorde det...

2008-01-21 @ 13:04:18
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Nilla: Tony är ju också en naturbegåvning.

Kicki: Ja, det var synd om Jessica med de kläderna. Hoppas hon fixar det bättre nästa gång. Karl-Petter och Lenita skulle nog passa ihop men nu ryktas om romans med hans danslärarinna ser jag i tidningen.

Helena: Absolut!

Lotten: Ja, Ulf såg verkligen plågad ut, svårt att förstå varför han tackade ja till att vara med. Och det var väl också hans egen kommentar. Han som snart ska gifta sig borde väl vara sprudlande glad för det mesta.

2008-01-21 @ 18:57:36
Postat av: Caroline L Blomstrand

Ha!Ha! Ja, visst kan man riktigt se Karl-Petter framför sig på en loge i Värmland. Den typiska "charmörs-höftknycken" finns där! Vi skrattar så att vi gråter åt att han säger de mest oförfinade saker som: "Ja, en spark på tasken ä ju aldrig gött" Och ändå bibehåller han sin värdighet så väl.

2008-01-22 @ 13:48:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback