Helgboken! Svensk maffia!

image1558
Den här boken har jag blängt på ett tag och velat läsa, men det har inte blivit av. Jag köpte ett ex till något av barnen till julklapp och hade tänkt hinna läsa den innan den blev inpackad men det gavs inte tid till det. Så nu köpte jag mig ett alldeles eget exemplar i  Åmål i fredags och nu har jag börjat läsa. Det ska bli spännande, speciellt som det sägs att vi har en del organiserad kriminalitet alldeles i närheten (nåja, 5 mil då) ; i lilla Säffle. Och här tror vi att vi bor i en idyll! Jag återkommer med synpunkter på boken när jag läst den. Den passade bra till en innehelg.

Här har det varit lugnt. Vädret och röda tonsiller med vita prickar på har inte direkt inbjudit till några utsvävningar. Vi var en snabbvända till A och U i Hol i går kväll lördag och hade med oss ris a la malta med saftsås! Det är en favorit! Fast jag äter glass förstås. Ja och så var vi likaledes en snabbvisit under dagen till Rolands systerdotter med familj för att börja "skola in" Oskar, taxen. Han kanske ska vara hos dem när vi reser bort nästa gång.

Sms från Stockholmssonen igår att de klev på planet i Thailand för hemresan. Väntas anlända i Sthlm idag söndag alltså. Och mail från LA-sonen att han och Dan M och ytterligare någon kompis satt på kafé i LA med svenska fotbollslandslagets tröjor på sig och väntade på att gå på match. Det var alltså något sorts fotbollsmatch med svenkst lag och amerikanskt lag i vanlig fotboll i LA. Den sändes på TV 4 sport tror jag men tiden var mitt i natten så vi orkade inte se.

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vad tycker du om min nya design?

Postat av: ejmis

Har den boken på min läslista och har arbetskamrater som läst den. Det verkar vara spännande läsning.

2008-01-20 @ 11:53:41
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Helena

har du fått ont i halsen igen? Stackare. Den boken har jag hört talas om och har
också tänkt att läsa. Ska bli kul att få din rescension av boken när du avverkat den.

2008-01-20 @ 14:18:49
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Inga M

Junitjej: Helt ok tycker jag! Den passar hos Dig.

Ejmis: Den verkar bra så långt, jag har bara läst lite.

Helena: Det halsonda kommer och går, just idag verkar det bättre, men jag vågar inte ropa hej än.

2008-01-20 @ 16:43:31
Postat av: Kim Christopher Bengtsson

Jag tycker personligen att boken är mycket bra. Har alltid varit fängslad av kriminella böcker, kanske en av anledningarna till att man gillar juridik. Sen är det något speciellt när det finns på så pass nära ort.
Boken Cosa Nostra är också ett tips, den handlar dock om den
italienska maffian. Läsvärd dock. :)

2008-01-22 @ 00:36:35
URL: http://kimchristopher.wordpress.com
Postat av: Inga M

K. C. B.: Svensk maffia är en bok som är lite skrämmande att läsa. Jag har inte insett att det är så organiserat och så etablerat i Sverige. Cosa Nostra har jag läst för länge sedan om det är samma bok vi tänker på och det inte har kommit någon ny variant på det temat. Äldste sonen gillar att läsa om kriminalitet också så det var nog hans ex jag läste. Kul att Du kommenterade i min blogg. Jag blev naturligtvis nyfiken och läste Din blogg.

2008-01-22 @ 07:02:03
Postat av: Kim Christopher Bengtsson

Tror inte det har givits ut en nyare upplaga, så det är nog samma bok. Jag tycker Svensk Maffia är mycket bra. Men precis som du sa, skrämmande. Man kan ju hoppas att det inte utvecklas i framtiden på de sättet det har gjort i USA. Så vi måste införa RICO-lagar osv i framtiden. Tack för kommentaren :)

2008-01-22 @ 13:47:44
URL: http://kimchristopher.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback