VÅGA VÄGRA MAMMAKLÄDER...

alla som inte är gravida! Alltså det här är ju bara hopplöst: Alla, säger verkligen alla, kläder i affärerna är jättestora och ser ut som mammakläder. Det går inte längre att se skillnad på Big is Beautiful och mammakläderavdelning och vanliga kläder. Allt ser likadant ut. Inga valmöjligheter längre!

Ok Annaa, jag vet att det heter empireskärning, men det funkar inte på mig. Säkert snyggt på en liten smäcker ung tjej. Men på en gravt medelålders knotig kärring så blir det tältvaring, typ för tidig start på campingsäsongen. Det är inte snyggt! Jag har travat hela dagen i Karlstad och kollat nu, sista dagen på sportlovet och det funkar inte. Allt är fel!  

Däremot så trivs jag verkligen med den turkos klädkod-murbräcke-koftan som jag hade på mig på konstutställningarna vid besöket i Stockholm, om någon minnesgod läsare minns den. Den har exakt rätt färg. Så nu gick jag till Joy och köpte en annan kofta i precis samma färg fast en annan modell. Joy har verkligen satsat på MIN turkosa färg. Känns som jag struntar i om det är mode eller inte. Den är bara rätt.  Det blev den och så en halsduk idag.

Och sen en massa penséer, men dem får jag nog förtränga. Helt sanslöst att köpa en massa penséer i februari!! Tänkte först handla växter  på Plantaget på väster, men där var ju i princip stängt. Då vände jag kosan mot Råtorp först, en söt liten handelsträdgård och sedan Våxnäs med Kalenius. Där fanns allt jag kunde önska av vårlökväxter och penséer. Ska plantera dem i morgon. Det blir några ute och några inne.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Tusen tack! Äntligen någon mer som vägrar "Mammatälten"! Jag har letat med ljus och lykta efter några normala klädesplagg, men icke sa nicke! Avskyr också att vi ska se exakt likadana ut allihopa! Trendnissarna har bestämt vad som är inne, punkt och slut. Sen om det inte passar din person skit samma, du SKA bära dessa modeplagg ändå! JAG VÄGRAR! Hoppas din helg blir bra!

Postat av: Inga M

Kerstin: Visst är det bra att det finns plagg som passar även storväxta och människor som passar i yviga plagg, men att det bara ska finnas sånt är trist!

2008-03-01 @ 01:32:54
Postat av: Marie

Åh, jag skulle också vilja ut och titta lite i affärer, men det verkar som om jag kommer att få ett intensivt halvår så det får stå tillbaks ett tag. För mig är det ren avkoppling att trava runt och titta/leta efter ngt. Men som sagt det får bli till sommaren...jag får lite tid över då och dp att titta lite i vårt lilla köpcentrum...men utbudet där är väl inte alltför stort. Jag kan också tillägga att även jag gillar torkost, dessutom passar jag antagligeni färgen för varje gång jag har ngt turkost på mig så får jag alltid höra att jag är fin. Nu har jag mestadels sommarkläder som går i turkosa toner.

2008-03-01 @ 10:18:49
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Evis

Empiren och A-linjen, som varit inne i tre-fyra år nu är ju å andra sidan på väg ut: det finns massor av kjolar som sitter i midjan och vanliga toppar nu.

2008-03-01 @ 11:59:07
URL: http://omstil.blogg.se
Postat av: Inga M

Vänta bara, Du kommer att få all tid i världen sen när en stor del av barnaskaran flyttat hemifrån och Du har fått en lärartjänst med lov lite nu och då. Fast Du kommer inte att tjäna jättemycket pengar å andra sidan, går nog inte jämföra med frissa, så shoppandet kan bli sparsmakat.

Evis: Det tackar vi särskilt för. Fast affärsinnehavarna i Karlstad har inte fattat det än.

2008-03-01 @ 14:12:42
Postat av: Cissi

Tack för de orden! Håller fullkomligt med! Inte nog med att de är mammakläder, alla har ett fruktansvärt möster som jag får huvudvärk av!

2008-03-01 @ 16:17:58
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Noemi

ÅH, HÅLLER BARA SÅ MED!!!! Jag letar ihjäl mig efter kläder som inte är mammakläder!!!

Det är så liktiktat, finns knappt nåt annat att finna!!

2008-03-02 @ 08:41:29
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: Inga M

Cissi: Ja, just det, jag glömde de ofta förfärliga mönstren!

Noemi: Enligt Evis så ska det vara på väg att gå över nu, hon har stenkoll på branschen.

2008-03-02 @ 13:29:29
Postat av: Lotten

*S* kärringen mot strömmen då. Jag älskar tunikorna. Fast jag vill ha sådana som sitter åt under bysten, inte hänger rakt ner. De passar min figur bra, sitter åt där jag är smal, sitter löst kring valkarna. Men jag tycker det är trist att oavsett vilket mode det är så är det samma samma i alla affärer! I alla fall i de mindre städerna.

2008-03-02 @ 16:06:56
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Lotten: Alltså,jag lovar, det var inte en på hundra
som satt åt under bysten. Det var tält, riktig campingvarning!

2008-03-02 @ 18:31:34
Postat av: Annaa M

Hm, den där myten om de vida plaggen har vi redan för länge sedan avlivat på Stilbloggen!

1. Storväxta människor passar i allmänhet inte alls särskilt bra i stora plagg. Det gör dem bara större. Särskilt om man har en relativt stor byst och det är en massa rynkor samlade just där. Ännu värre om det är kombinerat med en vid ärm, halvkort eller 3/4 lång. Det gör att man ser ännu större ut, och det är väldigt få stora som vill, surprise surprise!

2. Klänningarna och tunikorna du talar om är i allmänhet inte alls särskilt stora! I själva verket är det smala människor gärna med liten byst som både kommer i och klär bäst i de där vida plaggen. Många av de a-linjeformade plaggen du talar om är mycket snåla upptill, en del har en avskärning rakt över bysten, andra en besparing utan några som helst bystinsnitt. Inte passar de som mammakläder heller eftersom de flesta gravida brukar öka ut över bysten också.

Men i övrigt håller jag med om att det är trist att det bara går att hitta kläder i en enda stil åt gången. Jag tyckte å andra sidan det var skitjobbigt för några år sedan när jag var på jakt efter en festklänning och insåg att det i butikerna bara fanns smala fodral. Även tunn chiffong skulle sitta åt runt kroppen. Nu får det åtminstone fladdra lite.

2008-03-02 @ 19:53:32
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

1. Kan bara hålla med!

2. Det är dom visst! Stora! Åtminstone i Karlstad! De kanske är smala över bysten men sen är de jättestora, helt säkert. Det bara bubblar och rynkar över kroppen.

Håller med om det trista i en stil på kläderna och nu är det extremt, dessutom en massa konstiga mönster som passar få av oss. Man vill nog sällan ha flera såna i alla fall.

2008-03-02 @ 21:51:53
Postat av: Noemi

Ja men alltså tunikor har jag inget emot och de är inte sååå stora!!

Men det finns klänningar od som är även vida upptill och vida nere som är svåra...

2008-03-03 @ 12:16:42
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: S

håller med...fixar inte tunikor och det ska till och med vara ännu mer sådant i vår upplyste de mig om i en modetbutik på kphms flygplats....dessutom ska tydligen alla byxor ha superhöga midjor i våra...blä så obekvämt.....

brukar passa på att handla när jag är utomlands...fick mycket mer att välja på...

2008-03-03 @ 13:50:28
URL: http://livelifetoitsfullest.blogg.se
Postat av: Inga M

Noemi: De jag har testat är jättestora på mig.

S: Asch, jag trodde det var slut i o med den här säsongen, Evis påstår det.

2008-03-03 @ 19:29:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback