"Sunt liv" är gratis.

Återigen då om enkätundersökningen "Sunt liv". Den kostar inte kommunen något, vilket jag trodde. Eftersom Årjängs kommun har väldigt höga sjuktal bland sina anställda så erbjuds den här enkäten och vidhängande arbete gratis av försäkringsbolaget. Det vill alltså få ner sina kostnader.  Jag har ringt enkätens "supportnummer" och frågat. Och det låter logiskt.

Vad som däremot inte låter logiskt och som jag inte begrep var förklaringen på varför man måste ha in personnummer. För det frågade jag om också förstås. Det handlade om att man inte skickar tillbaka enkäten till den adress som ifyllaren anger på framsidan. Adressen där är helt onödig egentligen. Man skickar tillbaka till den adress som arbetsgivaren har på mig som anställd och det skulle på något mystiskt sätt vara säkrare.

Hur arbetsgivarens adressuppgift kan vara säkrare än den jag själv anger på framsidan förstår jag inte. Men det är inte meningen att man ska förstå allt här i livet. Ibland får det räcka med blind tro.

Kommentarer
Postat av: Torbjörn

Frågade Du om materialet används i fler sammanhang? Samkörs databaser finns otroliga mängder information om Dig och Din person. Grundförutsättningen är naturligtvis att Ditt personnummer bifogas. Vill Du det?

Postat av: Inga M

Trobjörn: Nej det känns inte lockande. Detta öppnar ju förstås möjligheterna för samkörning. Har inte tänkt på det förut.

2008-02-07 @ 17:22:37
Postat av: Cissi

Jag är ju skeptisk till sådant här. Att sedan lämna ut sitt personnummer.. Nej.
Lämnar man sitt personnummer kan det ju samköras med mycket annat...

2008-02-07 @ 18:21:42
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Cissi: Just detta med samkörningsmöjligheterna hade jag inte tänkt på förut, men det ligger något i det. Även om försäkringsbolaget försäkrar att man enbart använder personnumret för att få fram en korrekt adress så räcker det inte som motivering för mig, den förklaringen håller inte tycker jag.

2008-02-07 @ 19:11:52
Postat av: Soffie

Knepigt svar tycker jag!Låter som om det kommer användas i fler sammanhang!1

2008-02-07 @ 19:25:36
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Alltiallon

Jag tycker att alltihop verkar mycket märkligt. Det är bra att du är skeptisk tycker jag!

2008-02-07 @ 21:05:26
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Inga M

Soffie: Ja, jag får inte ihop logiken.

Alltiallon: Jag blir alltid skeptisk när jag avkrävs personnummer till något.

2008-02-07 @ 23:06:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback