Pensioner igen- hatar orange kuvert!

http://di.se/Index/Nyheter/2008/02/17/270832.htm?src=xlink

Alltså jag bara hatar pensioner, orange kuvert och allt tal om hur man med trix och tur ska rädda sin pension. Det är bara fel, fel, fel, fel att några (läs fondägare / fondmäklare / och dylikt!) ska sko sig på mina surt inarbetade pensionspengar!! Och att det dessutom blev mer eller mindre förbjudet för oss som valt att inte placera själva att få en bra avkastning. Det är något slags intern överenskommelse där uppe att vi ska inte få hög avkastning för då skulle ju allt fler avstå från att kasta sig ut det lotteri som i princip bara lotteriägaren vinner på. Som alltid i lotterisammanhang.

Dessutom kan väl tilläggas att det från mina intjäningsår dragits ett antal år eftersom de inte räknades med i det gamla systemet. Jag har bevisligen jobbat dem men eftersom de en gång slängts ut från mina arbetsår så kan de inte komma tillbaka igen. Bedrägeri är det, varken mer eller mindre.

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Bedrägeri var helt rätt ord! Jag avskyr det orange kuvertet och känner mig bara lurad! Blir så upprörd bara jag tänker på lurendrejeriet och att vi vanliga dödliga inte kan göra något åt det hela tydligen!Oj,Oj där rusade mitt blodtryck i höjden...Du får ha en skön söndag trots allt!

Postat av: Helena

Jag ansluter mig till er. Jag bara tänker framåt när man sitter där och funderar på varför pensionen ser ut som den gör eller kanske snarare inte ser ut. Och då kommer nissarna/nissorna som hade kunskap och möjlighet att placera anorlunda än jag att ha det bättre. Jag kan fortfarande inte förstå varför man hittade på denna form av hazardpension.

2008-02-17 @ 20:58:22
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Annaa M

Slänger numera brevet oöppnat och får dåligt samvete; kuverten ska ju läggas för sig bland vanliga soporna och innehållet till pappersåtervinning.

2008-02-18 @ 01:07:38
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Kerstin: Tackar, det blev en bra söndag! Exakt, det går inte att överklaga eller nåt. Bara hacka i sig.

Helena: Antagligen för att någon skulle tjäna pengar, men inte var det då jag och alla andra vanliga löntagare.

Annaa: Här går det direkt i pannan! Orkar inte se eländet.

2008-02-18 @ 21:30:44
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Blackout

Jag avskyr fonder och placeringar och oranga kuvert men maken propsade på att få sköta allt, han fick min kod och vips förmerar sig pengarna, men vad jag kan förstå krävs det ett synnerligen aktivt placeringsagerande och jag är inte den som har Dagens Industri som startsida...som maken.

2008-02-19 @ 21:45:31
Postat av: Inga M

Blackout: Jag antar att Du har rätt. Med ett aktivt placerande så går det att få pengarna att växa, men jag förmår inte, förstår inte och framför allt vill inte.

2008-02-20 @ 06:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback