Mäster Anders

Här fick vi i alla fall god mat. Det är på krogen Mäster Anders. Den har varit krog i flera hundra år och ligger på Kungsholmen hörnet Hantverkargatan / Pipersgatan tror jag.

image1640
http://www.masteranders.se/
Eftersom den ligger inom gångavstånd från sonens bostad, tvärsöver Kronobergparken och dessutom tydligen håller hög jämn kvalitet så har det blivit hans favvokrog. Det blir bara ett par kvarter bort från Amaranten där vi bor när vi är på Stockholmsbesök så vi går hit ibland. Om man går in på adressen här uppe så får man se meny och bokningsmöjligheter. Runt om här finns en hel del förvaltningar (tydligen många på just Kungsholmen, det gamla förvaltningscentrat i huvudstaden väl) och annat så lunchtid är det välbesökt. På kvällar måste man nog  boka för att komma in. Det är inte så stort. Det är lite hög ljudnivå,  men man slipper musik och det är värdefullt.
http://biff.blogg.se/1190813362_mster_anders.html  
Här står också något klokt om Mäster Anders. (jag har inte provision!)

image1641
Inredningen är enkel, för att inte säga påver. Lamporna i taket gillar jag. De kan vara riktigt gamla eller helt nya. Men såna här finns med på en sjukhuskorridorstavla (en av mina favoriter) som Billgren gjort ( Ola alltså) och dessutom på "Är Du lönsam lille vän" Tillberg heter väl den upphovsmannen.

image1642
Asch jag trodde menyn skulle synas och det gjorde den inte alltså. Men vi åt gott och var nöjda. Det finns en lunchmeny och en kvällsmeny. Man kan se dem om man går in på hemsidan med adress ovan.
På hemvägen mot hotellet passerade vi ett konstverk men det visar jag i nästa inlägg tror jag, för det här handlar ju om mat.


Kommentarer
Postat av: Marie

Där har jag aldrig varit, men det kan vara ett bra tips. Ofta går man till samma gamla stället fast utbudet är så stort, jag ska lägga stället på minnet!

Postat av: Eva Nygren

När jag var i Stockholm senast, då jag var så rätt klädd i svart, var jag på Mäster Anders. Fantastiskt god mat, tyckte jag, går gärna dit igen.

Jag förstår att vi är yrkeskolleger. Även jag är lärare, på Lunds största gymnasieskola. Jag har varit i Årjäng, i somras faktiskt (vi bodde på vandrarhemmet i Töcksfors, och körde en tur). Men ni har väl knappast skolor med över 2 000 elever som vi har?

2008-02-26 @ 20:34:55
URL: http://www.jahaja.se
Postat av: Inga M

Marie: Det är inte fel med ett besök här, men Amaranten är också ett bra matställe. Kanske lugnare ljudnivå för oss äldre.

Eva: Ha ha, Du har tagit in det här med klädkod förstår jag! Kul att Du har varit i Årjäng. Hör av Dig nästa gång Du kommer hit så kan vi göra något tillsammans. Nej vi har inte så stora skolor men väl Värmlands största grundskoleenhet tror jag på Silbodalsskolan där jag jobbar. Tror det är 500 någonting.

2008-02-27 @ 00:37:26
Postat av: Calle

Kan inte mer än instämma i dessa glober, dom är ljuvliga, vi har köpt dom och har satt dom i vårt nyrenoverade kök i lantlig stil. Passar verkligen överallt. Hade svårt att hitta med rätt längder, men kan rekomendera www.retrolampor.se där vi köpte våra :o)

2012-01-30 @ 19:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback