Lort- Sverige och städning!

Jag läste om det nya lort-Sverige och att folk har det så smutsigt i sina bostäder att det inte går att bjuda hem gäster. Insåg genast att det var mig de skrev om., någon förrädare måste ha skvallrat hur det ser ut här så idag blev det en städdag. Så här grundlig rengöring har vi inte haft sedan före jul får jag väl erkänna. Alla stenar vändes på för att uttrycka det hela symboliskt och litterärt. Allt skurades och fejades och putsades. Vi lyssnade på radio hur man skulle göra för att städa. Det var en kvinna som berättade att hon tyckte om att städa. Hon såg alltid till att ha fina men bra kläder på sig, lite fint smink på och medan hon städade så passade hon på att liksom låta tankarna flyga iväg, meditera. Efter avslutad städning så var det viktigt att belöna sig med något sa hon.

Vi belönade oss med rårakor och knaperstekt bacon och familjen Tudor på TV.  Städningen var klar precis när Tudor började. I början på städningen hade vi gäster som kom och gick. Först kom lilla Elin och pappa Lennart. De hade varit i skogen hela dagen på harjakt och haft en väldigt lyckad dag. Precis när de gick så kom arrendator - O för att diskutera hur den utarrenderade marken skulle skötas kommande odlingssäsong. Men jag hade bestämt mig för att städa så det svischade mattor o annat runt dem. Lilla Elin tyckte det såg roligt ut så hon hjälpte till att ta ut mattor. Hon är 1 år och 3 månader nu. En tuff och kul liten tjej.  Arrendator - O hjälpte inte till med mattorna, jag såg att han gärna hade velat men han är för blyg för att fråga om sånt. :-)) 

image1659
Här är lilla Elin!

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har en gång i tiden varit pedant...men det gick över med mina studier..;-)). Om vi nu leker med tanker att jag genom akademiska studier gör en "klassresa" så måste jag säga att "överklassen" är lortigare..;-))). Hahaha...man kan vända och vrida på sanningen precis som man vill ha den!Ha den bra dag!

Postat av: Inga M

Marie: Jag har skickat ett mail till Dig.

2008-02-28 @ 07:01:27
Postat av: Kerstin

Jag måste också få kommentera Stavros, läraren i 9a! Han är så speciell i sitt förhållningssätt till eleverna. Man känner att hjärtat är med och att han har ett äkta engagemang.Jag blev undrande över mamman där som var så kritisk och ville ta bort sin son ur skolan? Jag som förälder hade varit jätteglad för en sån här möjlighet,som leder till en positiv utveckling både individuellt och i grupp. Min yngsta dotter (3:an i gymnasiet,journalistlinjen) går på knäna just nu av stressen med
skolarbetet.Upplägget är inte genomtänkt alla gånger. Lärarna lägger inlämningar och prover utan att kolla vad de redan har den veckan,så ofta krockar det med varandra och blir alldeles för stressigt.Det stöd som behövs ibland i t ex matte uteblir av tidsbrist och icke befintliga resurser,det leder till att eleven ofta ger upp tyvärr.Verkar som jag kan skriva en hel avhandling om skolan hahaha så jag slutar här....Ha en bra dag!

2008-02-28 @ 08:24:38
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Noemi

Alltså, man hinner ju inte städa!!! Såg trailer på programmet och var glad över att så stökigt och skitigt har i alla fall inte vi:)).

Annars har jag hört att vi är för renliga av oss? Att det är därför vi har så mycket allergier?

Men städa, är verkligen ett ämne för sig...hu, hur man får till det! Kanske 2 ordentliga genomstädningar om året!? Men jag skulle aldrig se på städning som meditativt. Blir inte på glatt humör av det. Efteråt är det trevligt!

2008-02-28 @ 12:36:50
URL: http://bokklubbens.blogg.se
Postat av: Annaa M

Läste i senaste Amelia att man blir sjuk av att städa för mycket. Men det handlade visst mest om att det var själva ojämlikheten som man inte mådde bra av, det kvinnliga städandet alltså.

Men visst känns det så ibland, att man inte har lust att bjuda hem folk för att det är för stökigt. Men mer stökigt än smutsigt då, kanske, sade hon och sneglade åt spisen till...

Har en god vän som alltid kritiserar mig för att vi har det stökigt. Hon går själv på knäna av inte minst hushållsbördor och hinner inte med någon annat än hem och familj trots att barnen är 17 och 20. Man gör sina val!

2008-02-28 @ 14:48:54
URL: http://www.annaamattsson.blogg.se
Postat av: Nynna

Alltså det KAN inte ha varit om dig de berättade...
Såg du "Rent hus"? Jag menar, det är inte mänskligt. Och jag tycker mig känna att du är mänsklig....

2008-02-28 @ 16:08:10
URL: http://nynnas.blogg.se
Postat av: Cissi

Bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete säger jag. Men visst vill man ha rent omkring sig. Men man hinner inte allt. Såg reklamen för programmet "Rent hus" och insåg att jag är pedant! :o)

2008-02-28 @ 17:23:32
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Kerstin: Det finns nog bekymmer i hela skolsystemet men det verkar som om det är värst i gymnasieskolan. Hoppas att det kan bli bättre med de nya förslag sin kommer nu.

Noemi: Jag såg inte heller programmet, bara bilder i tidningen och hörde på radio. Håller med att det är framför allt tråkigt att städa. Här är det mest gubben som gör det, men oftast blir det tillsammans. Egentligen lider jag mest av att gå och gruva mig innan. När mattorna väl är ute så går det liksom.

Annaa: Visst är det ett dilemma ur genussynpunkt där. Om det är ostädat i ett hus så faller skuggan över kvinnan, inte över mannen.

Nynna: Nej jag bara skojade, det var inte här. Jag har inte ens sett programmet. Vi gör väl rent ordentligt några gånger per år och lite lättvindigt dessemellan. Men visst blir det grus på golvet så det knastrar ibland med minst två hundar.

Cissi: Precis den devisen brukade jag ha på väggen förr.

2008-02-28 @ 18:26:23
Postat av: kicki

Kul att du också varit i Stockholm...visst är där fint på våren..
kramen från Molkom

2008-02-28 @ 18:29:25
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: SolSkuggan

Ja aldrig är det bra.. Förr så skurade man varje fredag för att det skulle så vara och skurvattnet var lika rent som när man började. Nu blir det i nödfall om det vill sig:)
Städning är så enormt trist, jag bakar hellre och lagar mat om jag slipper disken efteråt;)
Lilla Elin var allt en going:)
Jo vi är glada åt våra Pirelligäster de tillför både glädje och inkomst när de kommer. Annars är ju detta en lågsäsongtid. Kul att också ni har era gäster och att en del flyttar dit, fast då tappar ni väl inkomst. Men som tur är kommer det väl nya gäster.. Förresten alltid kul när du tittar in ha det gottast.

2008-02-28 @ 18:31:22
URL: http://solskuggan.blogg.se
Postat av: Soffie

Å vilken liten sötnos hon är er Elin,ha det bra!

2008-02-28 @ 19:20:24
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Marie

Oj, det var många som hade åsikter om lortsverige..;-)). Inga, jag hoppas att du har sett att jag skickat ett svar per mail till dig, i annat fall så vill jag bara tala om att det har jag gjort!

2008-02-28 @ 20:31:38
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Kicki: Vi kanske sprang förbi varandra någonstans:-)

Solskuggan: Det är ingen brist på gäster så de som blivit våra personliga vänner får gärna flytta hit. De uppskattar verkligen vår natur.

Soffie: Nu är hon ju inte precis vår, men söt är hon!

Marie: Jag var inne och läste mail, tack för det!

2008-02-28 @ 21:10:13
Postat av: Helena

Jag är glad att ingen går omkring med typ vita handskar på för att kolla städningen. FInns nog en del lortiga ställen. Men jag har blivit rätt bra på att kunna göra det acceptabelt på reltivt kort tid om det skulle behövas. Det gäller att aldrig låta förfallet bli totalt :)

2008-02-28 @ 22:41:20
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: En liten tant

Elin Ek (Grynet - ta ingen skit) berättade i sitt sommarprogram härom året att hon städar iförd högklackade skor och tjusiga smycken (antagligen även kläder) samt spelar Miriam Makeba på hög volym för att det skulle bli roligt att städa.

Jag testade Makeba men fixade inte de höga klackarna och inte blev det nå' roligare.

2008-02-29 @ 00:03:42
URL: http://tant.webblogg.se
Postat av: Terése Andersson

För bara några år sedan dammsög jag två gånger om dagen. Nu två gånger i veckan. Jag har liksom insett att man inte kan vinna över dammkornen och smutsen. Speciellt nu när man har småbarn så låter man det gå till en viss gräns. Eftersom min dotter alltid går barfota hemma så brukar jag se på hennes fotsulor när det behövs skuras...

2008-03-03 @ 09:28:52
Postat av: Inga M

Helena: Det ligger något i det där med att ta ett ordentligt tag ibland och göra riktigt rent, då blir det aldrig så där illa.

Tant: Ungefär så sa den här damen i radio som vi lyssnade på. Fast på mig hjälper det nog inte.

Terése A: Hej Terése! Roligt att Du tittar in på min blogg, jag hittade ju Din av en slump. Känner igen det där med att städa lite mer pliktskyldigt i unga år, sen blir man mer och mer realist eller hur man ska uttrycka det. Med små barn så är det svårt att få tiden att räcka till allt man vill och då brukar städningen få stryka på foten med det första. Sen när man väl är avvand och märker att det går bra ändå så är det motbjudande att ta upp det där ambitiösa städprojektet igen.

2008-03-03 @ 19:36:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback