Låååång taxpromenad i snön!

image1590

Vädret vände idag. Det var blåst och snöande, nästan lite snörstorm på förmiddagen. Men det lugnade sig vid middagstid så jag tog med mig Oskar ut på promenad.
image1591

Vi gick först till Spriklerud. Nere i svackan fick han känna vittring av ett rävspår under snön. Det var superintressant och han ville absolut inte gå därifrån. Men jag hade ingen pejl på honom så jag ville inte släppa honom. Jag hade också anledning att tro att den räven gått bort och kalasat på rester av det lodjursslagna rådjuret sedan sist.  För lodjuret kom aldrig tillbaka till bytet, lämnade det alltså till rävar och fåglar att kalasa på.

image1592
Han ville verkligen ner under snön och kolla. Vittring kan lägga sig under snön och räven måste ha gått här tidigt på förmiddagen i snöstormen.

Vi gick alltså till Spriklerud, till Sönnare Murstenstjärn, till Hopbrôten, Sandevad, Sand och vidare förbi Elgtån till stora vägen och till Sellersbrygga.

image1593
Det var ett vackert ljus där nere och då lyste solen från en nästan klarblå himmel och vinden hade nästan helt försvunnit!  Det var verkligen fint här nere! Det blev ett blått skimmer över den delvis isklädda sjön, ett tunt islager men dock.

Maik und Ina: Es sieht nicht so schlecht aus. Vielleicht können wir Hoffnungen für Schnee haben! Und hier gibts auch ein bisschen Eis. Aber leider nicht viel.

image1594

Oskar fortsatte saligt att leta vittringar under snön och tog sig också en liten slick. Han var som en snögubbe när vi kom hem. Snön fastnar i pälsen. Då hade vi nog gått en dryg halvmil i alla fall. Men det är skillnad att gå ett par timmar på väg som nu och klänga runt i skogen som vi gjorde förra helgen. När vi kom hem och gick upp för Lianebacken så var benen ändå lite stumma.

Under vägen så ringde gubben och skulle få komma hem tidigare från jaktprovet, ett elitprov inom Stövarklubben. Vi konfererade lite och bestämde oss för att bjuda hem A-B och R i Snarkil och K-E i Kålleboda. Och så blev det. Roland åkte vägen om lanthandeln och köpte hem det som behövdes till en lite måltid senare.

Kommentarer
Postat av: Ina und Maik

Hallo,
das ist ein traumhaftes Winterbild, toller Ausblick auf den See. Hoffentlich bleibt der Schnee bis zu unserem Urlaub liegen. Wir freuen uns riesig. Viele Grüße

2008-02-03 @ 09:24:07
Postat av: Gisan

Åh vilken ljuvlig promenad! Bilden med bryggan fick skrivarnerven att kittla :-) Kramar...

Postat av: Hanneles paradis

Underbart det ser ut.

2008-02-03 @ 09:58:47
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: ejmis

Vilken härlig bild du fick där vid bryggan.
Oskar kanske behöver en overall ;)
Vår terrierblandning har sån där päls som kan få hemska snöklumpar i sig när det är klibbsnö och då är det riktigt synd om honom.
Ha en riktigt skön söndag!

2008-02-03 @ 10:47:59
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Vad härligt väder och vilket nosarbete :)

2008-02-03 @ 11:06:14
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Lena

Vidunderligt vackert Inga!

2008-02-03 @ 21:55:06
URL: http://www.lenjangel.webblogg.se
Postat av: Inga M

Ina u Maik: Es kann sein mit Schnee, wir wissen noch nicht Bescheid!

Gisan: Jag förstår vad Du menar, Du har ju en poetisk ådra.

Hannele: En av få fina dagar den här s.k. vintern.

Ejmis: Han är ju en strävhår så han får lite snöklumpar i pälsen, men han verkar inte märka det så länge vi är ute. Väl inne så blir det ett väldigt slickande.

Nina: Nosen är konstant under snön!

Lena: Ja, en vacker vy, därför är det så roligt att gå ner till sjön.

2008-02-04 @ 22:57:43
Postat av: Kenny

Jag älskar dina bilder!!!

2008-02-05 @ 00:19:07
URL: http://kennysvensson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback