Hamncompagniet Åmål är bäst - Tofuglass!

Hamncompagniet i Åmäl är bara bäst! De har tofulineglass så att det går att få en anständig dessert även om man inte tål mjölk. Det har restauranger i stort sett aldrig och jag förstår inte varför. Tofuglassen  är god och kan ätas som glass av vem som helst, smakar inte sämre än vanlig glass. Med den plus olika tillbehör av frukt eller annat så går det att variera desserten i alla oändlighet. Jag är hjärtligt trött på att vara hänvisad till sorbet som efterrätt och tilltugg till kaffet om mjölk / mjölfria alternativ saknas.  Vi var  alltså på HC i Åmål  igår  och mumsade i oss lite after - work eftersom gubben hämtade sina nya glasögon.

image1588
Så här fint är det inne. Kolla takbjälkarna och något som gubben kallar franska knutar, ett sätt att skarva trä. Restuarangen är alltså egentligen ett gammalt hamnmagasin i Åmål vid Vänern. Det var länge en viktig hamn här och man behövde säkra och stora lagringsplatser för gods från sjötrafiken.  Vi åker hit ibland för att äta gott och på sommaren njuta av utsikten över vattnet. Det finns en stor terass att sitta på också och ibland är det live-musik här också. 
image1589
Det här är gubbens smarriga efterrätt, Creme Brulé. Jag fick då alltså tofuvaniljglass med fruktsås och choklad med kaffe till. Varmrätten var sotad helstekt fläskfile med en kryddig svampsås.  Väldigt gott alltsammans.

Vi avslutade kvällen hemma hos Rolands systerdotter och familj. Det blev Irish  Coffea och en pratstund. Annars för vi något slags eremitliv nu under jaktsäsongen. Man kan ju inte binda upp sig ifall att det blir spåsnö och långa dagar i skogen (!)   Idag lördag dömer gubben jaktprov i Blomskog och väntas inte hem förrän sent i kväll efter kollegium.

Har precis pratat med svärmor i telefon. Hon mår bra om någon undrar. Vi åker dit imorgon söndag och hälsar på. 

Kommentarer
Postat av: ejmis

Vilket mysigt ställe ni verkar ha varit på =)
Ha en riktigt bra lördag!

Postat av: Pierre

Det är inte svårt att lägga in filmsnuttar..
När du skriver ett nytt inlägg så finns det en "knapp" ( under det u:et som man har till "understräck") det står HTML.
Klicka på den. Där i ska du klistra in en EMBED fil.
Detta är en adress till en sida och ett specifikt klipp..
På www.youtube.com finns det många roliga klipp med dessa Embeded filer. När du klistrat in den filen i ditt HTML "formulär" så uppdaterar du längst ner i detta formulär och klippet ligger i inlägget.

2008-02-02 @ 12:03:26
URL: http://Zalt.blogg.se
Postat av: Kerstin

Ja, att medvetandegöra rutiner och gamla inkörda hjulspår är en AHA-upplevelse! Den inre dialogen är så viktig för vårt mående och växande som människa,att ta tillbaka makten helt enkelt över sitt eget liv.Är så viktigt att förstå att kraften ligger inom oss, inte utanför! Krävdes mycket träning att omprogrammera tankebanorna som tjattrade på helt automatiskt.Min tillvaro förändrades radikalt när jag började jobba med positivt tänkande.
Så trevligt det ser ut där ni varit! Den efterrätten skulle jag gärna smakat på! Ha en fortsatt skön helg!

2008-02-02 @ 14:24:48
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Cissi

Det verkar vara ett mysigt ställe!
Trevligt att komma ut och äta ibland, den där efterrätten såg inte helt fel ut..

2008-02-02 @ 20:14:09
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inga M

Ejmis: Tack, den blev kanon!

Pierre: Tack för instruktioner! Jag ska bevara dem och sedan återstår att lägga in egna filmbitar på You tube, för jag skulle ju vilja lägga ut rörliga bilder från det egna livet liksom, typ jakter eller så.

Kerstin: Det finns en kraft i att bli medveten om hur ens liv styrs och sedan använda den inre styrkan så långt det är möjligt för att styra i den riktning man önskar.
Tack, har det bra Du också!

Cissi: Vi skämmer bort oss med mycket uteätande, semestrar ju i gengäld inte särskilt mycket.

2008-02-03 @ 08:03:09
Postat av: Pierre

Dom ska bli intressanta att se!

2008-02-03 @ 09:01:45
URL: http://Zalt.blogg.se
Postat av: Lotten

Noteras!
Jag har en liten lista på ställen som serverar mjölkfri glass. De är få. Och så vet man ju aldrig om de ändrar sortimentet!

2008-02-03 @ 20:45:16
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Inga M

Pierre: Jag måste lära mig att lägga in dem också på You Tube först! Det lär dröja.

Lotten: Märkligt att inte alla serveringar har det.

2008-02-04 @ 22:59:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback