Arlanda hotellby....sunk och 08-filé!

image1639
Vi bodde en natt på Arlanda hotellby. Det låter förfärligt och det var det också. Det var som en stugby fast hotell alltså, men hade väldigt lite med hotellstandard att göra mer än att det fanns lakan i sängarna och handdukar på plats. Själva ordet  hotellby låter ju skumt, motsägelsefullt. Det innebar att rummen fanns i hus som var utslängda i huskroppar i en inhängnad på ett industriområde och det hela ligger i något som jag tror heter Märsta. Jag förstår inget av detta. Om man nu skulle bygga något med namnet hotell i sig så hade det väl varit enklare och billigare att bygga ihop det till en enda byggnad så gästerna hade sluppit att bylta på sig och gå ut i regn och blåst för att komma till frukosten. Rummen var dessutom väldigt slitna, liknade 70-talsstandard och golvtemperaturen var verkligen inget för veklingar.

Värst var nog ändå maten!

Vi fick 08-filé på kvällen!!

Det har blivit ett begrepp numera med 08-filé. Det handlar om att köttkunskapen hos huvudstadens (unga) kroggäster ofta är så dålig att man kan servera i stort sett vilket köttstycke som helst under rubriken "Oxfilé" på krogmenyn och göra det utan att få klagomål. Det är bara i Stockholm som detta har blivit vanligt så vitt jag kan förstå, för det är bara här vi har drabbats av det och inte bara en gång utan om och om igen. 

"Oxfilén" som vi serverades här på Arlanda hotellby var inte ens biff, det var ett framdelskött, kött som normalt skulle ha gjorts pepparrotskött av eller gryta eller köttfärs. Det var segt och hade dessutom mycket smak av de senor och det brosk som fanns kvar på köttet. Det var näst intill oätligt alltså. Hur man kunde servera 11 jägare, alltså människor med exklusiva kunskaper om köttkvaliteter, den här smörjan är obegripligt!  Bedrägeriet kompenserades efter diskret förhandling med något extra till kaffet så vitt jag förstår, men ändå......

Det enda positiva man kan säga om stället var att vi blev trevligt bemötta av personalen och att den trådlösa uppkopplingen fungerade utan störningar.


Kommentarer
Postat av: Pierre

Tråkigt att ni hade oturen med hotellet.
Men det är väl som det brukar med 08:or.
Störst, bäst och vakrast, men vad det gäller kunskap så har den uteblivit helt...
Ang. maten, skulle nog viljat ha pengarna tillbaka för ett sådant lurendrejeri.

Postat av: Kerstin

Va synd att det blev så! När man kommer iväg på olika evenemang, vill man ju så klart ha en upplevelse som man blir nöjd med. Jag bodde i Sthlm i 15 år och det var med blandade känslor kan jag väl säga...Småstadstjejen i mig ville sen tillbaka till det "lilla" samhället igen. Ha en fin dag!

2008-02-26 @ 09:34:43
URL: http://tankeverkstaden.blogg.se
Postat av: Inga M

Pierre: Mmm synd, men det blev bättre om Du läser vidare i bloggen!

Kerstin: Jag trivs där jag bor i skogen nu sedan drygt 30 år tillbaka, men jag skulle nog också kunna bo i storstad. Det finns fördelar med allt.

2008-02-26 @ 13:27:35
Postat av: Lotten

Jag fnissar lite, det måste ha varit en riktig katastrof för dem att försöka lura på just er grupp kött under falskt namn. Jag tror att vi stött på det även här, i vår mellanstora stad. Jag anammar förstås genast namnet;-)

2008-02-26 @ 20:15:59
URL: http://blottenblogg.blogsome.com
Postat av: Rutan

Nja, det är nog inte bara i Stockholm det är fusk på restauranger. Fläskfilé kallas det ibland när det är utskuret ur skinkan, snitsel kan vara av bogen. Man verkar tro att det är utseendet som ger namnet och inte styckningsdelen.

2008-02-26 @ 21:37:09
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Lotten: Alla märkte det genast efter att ha satt gaffeln i köttet! Finns kanske här och där i landet men i Stockholm träffar vi på det ofta tyvärr. I Årjäng aldrig.

Rutan: Finns nog på andra orter också men som sagt vi träffar på det ofta i huvudstaden och har funderat en del på varför.

2008-02-27 @ 00:31:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback