Andy Warhol på Moderna!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article1791045.ab

Stor Andy Warholutställning på Moderna muséet i Stockholm! Och den håller på länge så jag får en chans att se den, om inte nu i februari när vi åker till Stockholm så kanske senare under våren. Warhol var tydligen första stora utställningen på Moderna en gång i tiden när muséet var nytt och nu blir det en stor utställning som 50-årsjubileum. Jag är ju lite svag för Warhol så det ska bli roligt att skåda.

Hans liv var ju dramatiskt. Först blev han onödigt rik i reklambranschen  och kunde sedan ägna sig åt sånt som han gillade, dvs bl.a. modernt konstskapande i ett brett perspektiv. Han blev utsatt för ett mordförsök av en arg dam som kände sig förolämpad av honom, men han dog inte. Till slut dog han i sviterna av en rätt banal sjukdom. Han levde ett  hårt liv och umgicks mycket i kändiskretsar.


Kommentarer
Postat av: Blackout

Jag avskyr Warhol, han var ett freak, ett litet äckel och förmodligen även psykopat. Hans konst passar bäst i min braskamin.
Valerie Solana kunde siktat lite bättre, tycker jag.

2008-02-10 @ 21:57:53
Postat av: Inga M

Balckout: Du har säkert rätt i att han var ett litet "äckel", ett freak och en psykopat. Men jag gillar hans bilder. Hans bilder lyfter för mig fram och tydliggör det absurda konsumtionssamhället, oavsett om det gäller konsumtion av varor eller människor.

2008-02-11 @ 07:04:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback