Amaranten Kungsholmen - suveränt!

Ok då det är säkert dyrare än Arlanda hotellby, kanske dubbelt så dyrt, men det är tio gånger bättre! Vi bor gärna här när vi besöker sonen och huvudstaden och det känns lite hemtamt numera. Det funkar alltid perfekt: Vi får rum mot baksidan (ljudkänsliga skogsboende vill ha det!), rent och snyggt, vacker inredning, alltid trevlig personal och inte att förglömma suverän mat och det gäller både frukosten och kvällstid och den trådlösa uppkopplingen fungerar oklanderligt.  Man hjälper till och parkerar bilen också i eget garage. 

 Jag har lite nostalgi här också.  I mitten på förra århundradet lite drygt, när jag var studerandefackligt aktiv på central nivå, så fanns kansliet på Hantverkargatan 34 och då åt vi alltid lunch här på Amaranten. Ibland ordnade vi även konferenser här, fast det var nog i dyraste laget för en enkel studerandeorganisation för blivande lärare. Oj, så länge sedan det var, slutet på 60-talet i alla fall.
image1645
Entrén är jättestor och samtidigt trivsam. Den där elektroniska brasan är fin. (Jag vet att man inte ska tycka det utan bara gilla vanliga sotiga, smutsbringande eldstäder, men en sån här skulle jag kunna ha hemma i mitt hus i skogen ). Allt är gjort i rätt proportioner och med känsla för bra material. Det finns en blandning av mjukt och hårt och små grupper som alla är olika till sin karaktär. Färgerna är fina utan att vara utstuderat matchade.  Ljussättningen fungerar bra utan att vara påträngande.

image1646
Kolla borden här som man kan använda både till frukosten och till kvällsätande. Det är blommor nedsänkta mitt i borden. Men bara just här inte överallt. Det finns hela tiden små överraskningar i inredningen, ingen slentrian. Och jag har inte kollat men jag kan slå vad om att samma proportioner kommer igen i bord, väggytor, konstverk osv. Det är njutbart.
image1647
Här är en annan lite grupp i entrén. Men man kan också gå hit med ett glas från baren om man vill. (Och man får bära ölen själv, man måste inte be personalen som i Årjäng :-))  ) Här är ett annat möblemang, blandning mjukt och hårt ( skinnet på väggen och rent vitt på väggen och mörkt trä) och lampan är snygg.

image1648
I direkt anslutning till entrén finns en liten fin presentshop. Jag kollar lite här ibland, även om priserna inte passar mig och kanske inte grejerna heller, men att titta kostar ju inget. Mycket är vackert där det står, just här. Om man går ut runt hörnet så finns en välsorterad jaktshop som heter Hunt. Dit går gubben förstås när jag går hit. Ibland träffar man på trevliga och vettiga jägare att prata med, men ibland är det mest kategorin jägare som inte lever med djur och natur och jakt egentligen utan som bara åker ut och skjuter och sedan hem igen. Och dem har vi kanske inte så mycket gemensamt med. 

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag har aldrig varit inne på Amaranten, men åker förbi varje gång som jag tar bilen in till stan. Jag har ju inte så stort behov av ett hotell i Stockholm..;-)). Det var däremot fint, om jag ska bedöma av bilderna!

Postat av: rut

Det ena kompenserar det andra.
Ni hade otur med valet av hotell och deras meny.
De visste inte de serverade jägare som tar köttet direkt från skogen och vet hur de ska tillaga det.
Förmodligen har ni kommit till rätt ställe nu av bilderna att döma, ser fasligt elegant ut.
Närheten till Liza Marklund intraganta trakter gör dock att man ska se sig om ibland efter mörkrets inbrott.
Välmenta hälsningar!

2008-02-26 @ 17:39:54
URL: http://www.rut.blogg.se
Postat av: Inga M

Marie: Aha, det ska jag tänka på nästa gång. Det är bra mat här också om Ni ska ut och äta någon gång.

Rut: Ja, vi blev rikligt kompenserade. Amaranten kostar lite mer ja, men det är framför allt prisvärt, man får mycket för pengarna. Vi som aldrig åker på andra långa semesterresor brukar unna oss trevliga och bekväma utflykter i det egna landet istället. Jag visste inte att detta var Liza Marklund-trakter!

2008-02-26 @ 17:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback